Numarul de turisti din Bran a scazut cu 15%, in primul semestru, iar autorizatiile de constructie au scazut cu 50%, in primele opt luni, din cauza crizei, a declarat primarul localitatii, Gheorghe Hermeneanu, citat de NewsIn.
“S-a resimtit o scadere cu 15% a numarului de tursisti din Bran, pana la peste 20.000, in semestrul I, fata de aceeasi perioada din anul trecut. Chiar si clientii fideli si-au redus timpul de sedere, din cauza crizei. Oamenii si-au limitat cheltuielile. Si la turismul de weekend se simt scaderi”, a explicat Gheorghe Hermeneanu.

Acesta a mai spus ca si piata imobiliara a fost afectata de criza, astfel incat s-au realizat foarte putine tranzactii cu terenuri de la inceputul anului. In zona, terenul costa 35-60 euro/metru patrat.

De asemenea, din ianuarie si pana la 1 septembrie, primaria a dat cu 50% mai putine autorizatii de constructie, fata de perioada similara din 2008.

“In anii trecuti, crestea numarul autorizatiilor cu 30%, de la an la an, insa acum sunt in scadere, fata de 2008, din cauza crizei. Nu se mai dau credite asa usor sa poti dezvolta un proiect. De la inceputul acestui an si pana la 1 septembrie, am dat 50 de autorizatii de constructie, din care numai trei pentru pensiuni. Comparativ, in aceeasi perioada din 2008, am dat 78 de autorizatii de constructie, dintre care 15 pentru pensiuni. Deci, autorizatiile pentru pensiuni au fost de cinci ori mai mici”, a precizat Hermeneanu.

In prezent, exista 150 pensiuni autorizate in Bran. Localitatea Bran are circa 5.500 locuitori.

Prima scadere a numarului de turisti in Brasov din ultimii 8 ani


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Proiect de pionierat pentru promovarea Tarii Fagarasului