Ministrul german al transporturilor, Petru Ramsauer, a cerut companiei aeriene Lufthansa si reprezentantilor sindicatului pilotilor sa reia dialogul pentru a evita intrarea in greva, relateaza AFP.
Cea mai mare companie aeriana german a anuntat ca a anulat doua treimi din zborurile sale de luni pana joi inclusiv, circa 800 de zboruri pe zi, din cauza grevei cu care ameninta pilotii sai, potrivit NewsIn.

Intr-un interviu acordat ziarului Welt am Sonntag, Ramsauer a precizat ca aceste discutii nu presupun ca cineva sa renunte la pretentiile sale, ci gasirea unei solutii pentru evitarea unei grevei, care ar afecta economia si "imaginea celei mai cunoscute companii aeriene din lume".

"Aceasta greva ar fi de rau augur. Nu este posibil ca cea mai mare flota germana sa ramana practic la sol timp de patru zile", a spus ministrul.

Pilotii vor sa faca greva de luni, de la ora locala 00:00 (duminica 23:00 GMT), pana joi 23:59 (22:59 GMT), ca forma de sprijinire a cererii lor de garantare a locurilor de munca din Germania.

Pe langa Lufthansa, greva ar urma sa afecteze filialele Germanwings si Lufthansa Cargo (transport de marfa).

Negocierile, intrerupte vineri, vizeaza intentia companiei de a incredinta tot mai multe dintre zborurile sale filialelor low-cost din strainatate, ceea ce ingrijoreaza pilotii germani cu privire la locurile lor de munca.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
3 cele mai spectaculoase peisaje din Thailanda
Setari Cookie-uri