Udrea vrea privatizarea tuturor hotelurilor si vilelor turistice detinute de stat

Ministrul dezvoltarii si turismului, Elena Udrea, a declarat joi ca statul ar trebui sa vanda toate hotelurile si vilele turistice pe care le are in proprietate, deoarece operatorii turistici care ar prelua respectivele obiective s-ar ocupa mult mai bine de ele.
„Parerea mea este ca statul pierde intotdeauna din administrarea acestor obiective de turism si nu numai, care se face prin persoane numite. Asa ca propunerea pe care eu am avut-o si pe care o sustin este aceea de a vinde toata infrastructura de turism aflata in proprietatea si in administrarea statului catre operatori de turism. Nu catre afaceristi imobiliari, nu catre nimeni altcineva, ci catre operatori de turism. Statul incaseaza bani si poate cu banii acestia sa investeasca in drumuri, in agrement, in altceva, iar cei care devin proprietari poate se comporta altfel cu hotelul respectiv”, a declarat Elena Udrea (foto), intr-o discutie cu cititorii ziarului "Gandul", potrivit NewsIn.

Aceasta a mai precizat ca privatizarea ar trebui sa vizeze atat locatiile aflate in patrimoniul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, cat si pe cele detinute de RAAPPS.

Anterior, Elena Udrea a marturisit ca ea insasi ar fi tentata sa investeasca in domeniul turismului, dar cand nu va mai fi ministru. „Din pacate acum nu investesc in obiective turistice, desi as vrea sa o fac. Probabil ca atunci cand nu voi mai avea atata treaba, voi avea activitate in turism pentru ca turismul, intr-adevar, te captiveaza. Si ar fi bine ca toti cei care au posibilitatea sa aiba activitate in turism, sa o faca”, a afirmat ea.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri