Hotelul de cinci stele JW Marriott Bucuresti, una dintre cele mai mari locatii de pe piata bucuresteana (402 camere), a raportat o crestere de 4% a gradului de ocupare in primele trei luni ale lui 2010 fata de perioada similara a anului precedent, potrivit Medei Vasiliu, directorul de vanzari al hotelului.


Acest avans s-a datorat unei reveniri a segmentului de business individual. “Se simte o usoara revenire pe segmentul de business individual, dar cererea pe piata este sub nivelul anului trecut, asa ca inca nu putem vorbi de o revenire la normal a pietei. Mai este nevoie ca si segmentul de conferinte si grupuri corporate sa isi revina, pentru a putea intra intr-o normalitate”, a declarat, pentru Wall-Street, Meda Vasiliu (foto).

Tarifele practicate de unitatea de 5* s-au situat sub nivelul perioadei similare a anului trecut. “Preturile au fost adaptate conditiilor pietei. Sa nu uitam ca luna ianuarie este in mod traditional o luna de low season, iar anul acesta, din cauza conditiilor meteo nefavorabile in Romania, SUA si multe alte state din Europa, nici februarie nu s-a situat la nivelul de anul trecut”, mai spune oficialul Marriott.

La inceputul acestui an, JW Marriott a investit circa 1,25 milioane euro in renovarea si modernizarea etajului 1 al hotelului, investitia urmand a fi recuperata in 4-5 ani.

Proiectul de renovare a cuprins o suprafata de circa 2.000 de mp si a constat in modernizarea Grand Ball Room - care a costat 711.000 euro, zona publica - 240.000 euro si Vienna Lounge – 283.000 euro.

Investitiile in modernizarea unitatii de 5 stele vor continua incepand cu jumatatea lunii iunie, cu renovarea restaurantului Cupola, cu o capacitate de 200 de locuri, care va avea un concept nou, de streak house. Investitia in acest proiect va fi de 1 milion de euro.

JW Marriott din Bucuresti este unul dintre cele mai mari hoteluri din Europa ale grupului american. Unitatea dispune de 402 camere si apartamente, sase restaurante si cafenele, 12 sali de conferinte si evenimente, un business center si un cazino. Hotelul mai beneficaza si de 535 de locuri de parcare.

JW Marriott Bucuresti ocupa locul al 7-lea in randul hotelurilor Marriott din afara Statelor Unite din punctul de vedere al satisfactiei clientilor.

Hotelul este detinut de Societatea Companiilor Hoteliere Grand, la care detine pachetul majoritar de actiuni compania austriaca Bau Holding Strabag.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri