Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat ca, in urma unei analize interne la nivelul ministerului, a dispus reduceri de cheltuieli pentru serviciile de telefonie mobila, consumul de carburanti si obiecte de inventar, totalizand 37%.

"In ideea de a avea mai multe resurse pentru investitii, am avut o analiza in ceea ce priveste cheltuielile cu bunuri si servicii in minister si am facut o reducere in acest moment cu 37%. (...) Am redus cu 50% consumul de carburanti, cu 50% serviciile de telefonie mobila, cu 70% obiectele de inventar, cu 40% chiriile, cu 73% reparatii curente", a spus Udrea,citata de NewsIn, precizand ca scopul direct nu este deblocarea unei sume importante de bani, ci pentru a da un semnal pentru interesul pe care Ministerul il manifesta in a aloca fonduri catre investitiile in infrastructura.

Pe de alta parte, ministrul a spus ca anul acesta se va renunta la constructia de bazine de inot, patinoare si camine culturale, pentru ca aceste investitii "nu faceau decat sa satisfaca o dorinta de a aduce ceva comunitatii" si "nu foloseau nimanui".

"E putin probabil ca un bazin de inot intr-o comuna sa fie atat de necesar incat sa trebuiasca sa il construim in 2010", a spus Udrea.

Ministrul a mai spus ca a dispus modificari in caietele de sarcini pentru contractele pe care Ministerul le incheie cu parteneri comerciali in urma unor licitatii, astfel incat acestea sa prezinte, pe langa elementele standard, si o evaluare a numarului de locuri de munca pe care investitia ar putea sa le creeze.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Udrea: Alina Bica nu mai calca in Romania