Citation XLS are o configuratie VIP de 9 locuri pentru pasageri, in conformitate operationala cu toate normele EU, raza de zbor de 1.800 mile nautice, ecrane cu o latime de 26,42 centimetri dotate cu harti skymap si DVD, sistem de telefonie mobila sau posibilitate de folosire a laptop-ului in timpul zborului.

O ora de zbor cu noua aeronava costa circa 5000 de euro.

“Obiectivul nostru pentru 2010 este de crestere cu 30% a profitului fata de anul precedent. Pe langa achizitia noului XLS, suntem in negocieri de preluare a unui Cahllenger 604 prin inchiriere operationala pana la sfarsitul verii. In plus, foarte curand, vom avea la bord servicii de catering cu delicatese si produse de lux”, a declarat Alexis Grabar, director general Eurojet.

Flota Eurojet cuprinde, pe langa noua achizitie, un Challenger 604, un Citation Excel si un Citation Encore.

Cel de-a doilea Challenger, care va fi inclus in flota Eurojet pana la finele verii, va fi cea mai mare aeronava din flota, cu o capacitate de zbor de pana la 8,5 ore fara oprire pentru realimentare cu combustibil, atat pe ruta trans-atlantica, cat si pe cea intercontinentala.

Strategia pe termen mediu a companiei este de a forma o flota de 8 aeronave pana in 2013.

Principalele rute parcurse in prezent de aeronavele Eurojet includ destinatii din Rusia, Ucraina, Turcia, Franta, Marea Britanie si SUA.

Eurojet Romania si-a inceput activitatea in 2004. Anul trecut, compania s-a alaturat Avolus Group, grup de aviatie si de transport de lux constituit in Olanda care opereaza la nivel international cu 4 birouri in Londra, Moscova, Monaco si Bucuresti.