Operatorul aerian de transport privat Eurojet, membru al Avolus Group, a achizitionat Cessna Citation XLS 2008, cea mai vanduta aeronava privata de marime medie din lume, in urma unei investitii de 9,6 milioane euro.
Citation XLS are o configuratie VIP de 9 locuri pentru pasageri, in conformitate operationala cu toate normele EU, raza de zbor de 1.800 mile nautice, ecrane cu o latime de 26,42 centimetri dotate cu harti skymap si DVD, sistem de telefonie mobila sau posibilitate de folosire a laptop-ului in timpul zborului.

O ora de zbor cu noua aeronava costa circa 5000 de euro.

“Obiectivul nostru pentru 2010 este de crestere cu 30% a profitului fata de anul precedent. Pe langa achizitia noului XLS, suntem in negocieri de preluare a unui Cahllenger 604 prin inchiriere operationala pana la sfarsitul verii. In plus, foarte curand, vom avea la bord servicii de catering cu delicatese si produse de lux”, a declarat Alexis Grabar, director general Eurojet.

Flota Eurojet cuprinde, pe langa noua achizitie, un Challenger 604, un Citation Excel si un Citation Encore.

Cel de-a doilea Challenger, care va fi inclus in flota Eurojet pana la finele verii, va fi cea mai mare aeronava din flota, cu o capacitate de zbor de pana la 8,5 ore fara oprire pentru realimentare cu combustibil, atat pe ruta trans-atlantica, cat si pe cea intercontinentala.

Strategia pe termen mediu a companiei este de a forma o flota de 8 aeronave pana in 2013.

Principalele rute parcurse in prezent de aeronavele Eurojet includ destinatii din Rusia, Ucraina, Turcia, Franta, Marea Britanie si SUA.

Eurojet Romania si-a inceput activitatea in 2004. Anul trecut, compania s-a alaturat Avolus Group, grup de aviatie si de transport de lux constituit in Olanda care opereaza la nivel international cu 4 birouri in Londra, Moscova, Monaco si Bucuresti.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri