Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a elaborat un nou tip de caiet de sarcini pentru licitatii, cu prevederi unice, care va limita contestatiile si va creste increderea constructorilor in corectitudinea procedurilor, a declarat ministrul de resort, Elena Udrea.
Caietul de sarcini trebuie aprobat de Autoritatea Nationala de Reglementare si Monitorizare a Achizitiilor Publice (ANRMAP) si va fi utilizat la licitatiile care vizeaza banii de la Ministerul Dezvoltarii, a declarat Udrea la Sfantu Gheorghe, citata de Mediafax.

Ea sustine ca la ANRMAP proiectul este deja "agreat, neoficial".

Udrea a afirmat ca nevoia de a adauga bugetului national fonduri europene este cu atat mai mare cu cat Romania traverseaza o perioada cu dificultati economice, avand un buget national destul de conditionat si restrans.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului coordoneaza Programul Operational Regional, in valoare de 4,3 miliarde de euro, si a reusit sa atinga tinta propusa la inceputul acestui an, respectiv sa contracteze trei miliarde de euro, potrivit sursei citate.

"Am reusit sa atingem trei miliarde chiar saptamana trecuta, continuam sa contractam proiecte pe fonduri europene si speram ca pana la mijlocul anului 2011 sa fim deja gata cu contractarea intregului Program Operational Regional si sa ne aplecam atentia la sprijinirea beneficiarilor, care in cea mai mare parte sunt autoritati publice locale, in implementarea acestor proiecte", a spus Udrea.

Ea a adaugat ca MDRT ramane pe primul loc intre ministerele care gestioneaza fonduri europene, atat in ceea ce priveste contractarea, cat si platile.

Udrea a spus ca exista, insa, o problema in ceea ce priveste implementarea efectiva a proiectelor.

"Avem o problema cu implementarea efectiva a proiectelor. Suntem nu la fel de bucurosi de gradul de implementare efectiva, cum suntem de gradul de contractare", a afirmat ea.

Udrea spera ca in urma unui parteneriat mai strans intre minister si beneficiari va deveni mai rapida si accesarea efectiva a contractelor si efectuarea platilor de catre minister.

Potrivit sursei citate, in timp ce s-a contractat aproape 80% din valoarea POR, s-au facut plati de doar 12%, iar diferenta vine din faptul ca procesul de contractare este rapid, insa implementarea inseamna proceduri de achizitii.

In noiembrie, Udrea a declarat ca este convinsa de existenta unor caiete de sarcini "cu dedicatie" la licitatii, dar ca nimeni nu i-a semnalat o astfel de situatie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri