Operatorul aerian de linie Qatar Airways va opera primul zbor spre Romania pe 17 ianuarie, Doha-Bucuresti, devenind prima companie din Orientul Mijlociu care va opera un zbor direct.

Din Bucuresti aeronava se va indrepta catre Budapesta.

Prin aceasta cursa, romanii vor calatori mult mai usor catre destinatii din Asia si Australia.

Qatar Airways este una dintre cele cinci companii aeriene carora Skytrax, un organism independent de monitorizare a industriei aviatice, le-a acordat un calificativ de cinci stele.

Operatorul vrea sa-si extinda flota la 110 aparate in 2013, de la 92 de avioane in prezent.

De asemenea, compania aeriana low cost Pegasus, din Turcia, ar putea intra pe piata romaneasca in ianuarie, cand ar urma sa lanseze o cursa pe ruta Bucuresti (Otopeni) - Istanbul. Pegasus, unul dintre cei mai mari operatori aerieni din Turcia, a afectuat primul zbor in 1990. Compania detine o flota de 32 de avioane, si zboruri catre peste 100 de destinatii din 17 state.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri