Doi noi operatori aerieni ar putea intra pe piata romaneasca in 2011

Anul acesta sunt asteptate sa efectueze curse spre Romania inca doua companii aeriene, Air Nostrum si Pegasus, dupa ce arabii de la Qatar Airlines au inaugurat primul zbor la Bucuresti.

"Speram sa se concretizeze cat mai curand negocierile cu operatorul aerian low cost Pegasus, din Turcia si suntem intr-o discutie incipienta cu Air Nostrum, o companie spaniola. Este posibil ca incepand din aprilie sau din sezonul de vara sa avem o confirmare", a declarat directorul general al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti, Tudor Jidav.

Compania aeriana spaniola Air Nostrum, cu un capital 100% privat, este franciza exclusiva a grupului Iberia si face parte din Alianta Oneworld.

In prezent are peste 2.000 de angajati si opereaza mai mult de 150.000 de zboruri anuale, spre 67 de destinatii. Compania transporta aproximativ 5 milioane de pasageri pe an. Air Nostrum are o cifra de afaceri de peste 670 de milioane de euro pe an.

Operatorul aerian low cost Pegasus va zbura pe ruta Bucuresti-Istanbul. Pegasus, unul dintre cei mai mari operatori aerieni din Turcia, a afectuat primul zbor in 1990. Operatorul detine o flota de 32 de avioane, si zboruri catre peste 100 de destinatii din 17 state.

Anul trecut, doua companii aeriene au intrat pe piata locala. In luna februarie, compania aeriana detinuta de Niki Lauda a inceput operarea a 6 curse saptamanale pe ruta Bucuresti-Viena, iar in aprilie operatorul ucrainean Aerosvit a lansat o cursa regulata pe ruta Kiev - Bucuresti.

Cititi si Companiile aeriene vor lansa 2.700 de rute noi in 2011.

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri