Wizz Air, operator aerian ultra-low-cost de origine maghiară a avut recent mai multe întârzieri de zboruri în România pe care autoritățile le-au luat deja în vizor. ANPC a anunțat Autoritatea europeană pentru drepturile pasagerilor în legatură cu „situațiile generate de către Wizz Air”, în vreme ce Ministerul Transporturilor a cerut companiei un plan de măsuri concrete prin care să reducă numărul de curse anulate din motive tehnice și să asigure coerența curselor aeriene. Secretarul de stat Bogdan Mîndrescu a venit cu noi precizări.

„În urma sesizării depuse de AACR ( Autoritatea Aeronautică Civilă Română) la EASA, agenția europeană, în calitate de emitent al certificatelor de operatori aerieni deținute de Wizz Air Hungary și Wizz Air Malta, urmează să facă verificări/ inspecții la cei doi operatori. În funcție de deficiențele semnalate și identificate se poate decide impunerea unui plan de eliminare a neconformităților și monitorizarea implementării acestuia. Sancțiunea maximă, în caz de deficiențe grave, poate fi suspendare sau revocarea AOC-urilor (certificatelor de operator aerian) situație în care Wizz Air nu va mai putea opera până la remedierea deficiențelor. Acest caz este puțin probabil. De mentionat că doar AOC-ul este emis de EASA. Licențele de operare sunt emise de statele unde compania are sedii principale, respectiv Malta și Ungaria. Licența se suspendă automat când un operator nu mai are AOC valid”, a precizat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Bogdan Mîndrescu.

Oficialul a avut recent și o serie de discuții în legătură cu anulările zborurilor, întârzierile în operare și situația pasagerilor companiei Wizz Air în România. Reamintim că numai în decurs de o zi, Wizz Air a anulat 9 curse din motive tehnice, așa că agențiile de specialitate și autoritățile fac cercetări. Încă din luna iulie, Ministrul Ştefan-Radu Oprea şi-a manifestat îngrijorarea cu privire la problemele pe care compania aeriană Wizz Air le are în România, în ultima vreme multe dintre zborurile acesteia având întârzieri foarte mari sau fiind anulate în ultimul moment, ceea ce a dus la nemulţumiri şi plângeri din partea clienţilor

Compania aeriană low-cost Wizz Air a lansat primul său zbor operat de pe noul aeroport din Braşov către Londra și a anunțat că vor fi trei zboruri pe săptămână. Operatorul de orgine maghiară are cea mai rapidă creştere din Europa și operează o flotă de 184 de aeronave Airbus A320 şi A321.

Sursa foto: Facebook / Wizz Air

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri