Casa de avocatura Cunescu, Balaciu si Asociatii va reprezenta detinatorii marcii DOMO si numelui de domeniu DOMO.ro in disputa legala cu CEL.ro. Incepand cu luna iulie a acestui an, clientii online ai DOMO au fost indusi in eroare de o practica ilegala a companiei detinatoare a CEL.ro.

Astfel, persoanele care au incercat accesarea magazinului din Google, dupa o simpla cautare a cuvantului “domo”, utilizand acest motor de cautare, erau redirectionati de fapt catre site-ul CEL.ro, acesta fiind primul rezultat generat de acest motor de cautare, printr-un link sponsorizat care continea expresia “domo.ro”.

Aceasta conduita a continuat pe parcursul a mai multor luni, folosindu-se in mod nelegal numele de domeniu DOMO.ro Numele de domeniu a fost utilizat nelegal prin includerea acestuia atat in linkul paginii web http://www.cel.ro/domo, cat si in continutul acesteia sub forma unui hyperlink care trimite la randul sau la aceeasi pagina web a CEL.ro.

“Pe langa aceasta practica, tot in luna iulie, compania detinatoare CEL.ro a inaintat o cerere catre OSIM pentru a inregistra in mod abuziv marca DOMO, in conditiile in care dreptul de utilizare apartine altei companii. Ca urmare a acestei situatii, am demarat, in numele titluarului numelui de domeniu, operatiunile legale pentru recuperarea prejudiciului in cazul actiunilor reprezentantilor CEL.ro impotriva DOMO.ro, in spatiul online, dar si in cazul incercarii de preluare a marcii la OSIM”, declara Dinu Petre, partener Cunescu, Balaciu si Asociatii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri