Clienții de fashion comandă mai puțin din impuls, sunt mai calculați, însă, de cealaltă parte, nu mai așteaptă neapărat reduceri, ci cumpără ce le place. Acest lucru a dus, în cazul retailerului de fashion Miniprix, la o creștere a coșului mediu de cumpărături de 12%, conform reprezentanților companiei.

Clienții de fashion comandă mai puțin din impuls, sunt mai calculați, însă, de cealaltă parte, nu mai așteaptă neapărat reduceri, ci cumpără ce le place. Acest lucru a dus, în cazul retailerului de fashion Miniprix, la o creștere a coșului mediu de cumpărături de 12%, conform reprezentanților companiei.

În anul 2023, magazinul online Miniprix.ro observă o ușoară creștere a numărului de comenzi față de aceeași perioadă a anului trecut. Mai degrabă vorbim despre o stagnare a vânzărilor, cauzată, cred reprezentanții retailerului, de situația socio-economică actuală.

Cele mai apreciate funcționalități ale Miniprix.ro

“Magazinul Miniprix.ro a ales să lucreze cu VTEX, fiind unul dintre cele mai bune atuuri pe care le avem. Stabilitatea site-ului este foarte importantă pentru noi, mai ales că avem zeci de mii de produse și adăugăm zilnic aproape câte 100 de modele noi în platformă”, spune Ana Maria Cristina, director general al companiei.

O altă funcționalitate valoroasă este agregatorul de curierat pe care îl are Miniprix. Este relevant pentru companie, deoarece accesează simplu și rapid toți curierii naționali printr-un singur API și astfel are mai multe opțiuni de livrare chiar mai rapidă.

Miniprix este și a fost întotdeauna renumit pentru încălțămintea din piele: în fiecare sezon, acesta este punctul forte al business-ului. În prezent, odată cu venirea sezonului cald, sandalele din piele naturală sunt căutate și comandate cel mai des. De asemenea, clienții apreciază și bluzele, cămășile și tricourile.

“Clienții noștri sunt cumpătați și atenți la ce își comandă. Dacă în anii trecuți așteptau reducerile, acum își aleg mai atent produsele, char și la preț întreg”.

Ei urmăresc colecțiile noi pe site, dar și în magazine. Nu mai comandă atât de mult din impuls. Compania a observat o creștere a coșului de cumpărături față de anul trecut cu circa 12% din punct de vedere valoric. Clienții caută și își găsesc pe site produse de calitate la prețuri decente.

În ceea ce privește planurile de investiții, compania își dorește să îmbunătățească experiența de cumpărare a clienților. “Dorim să facem site-ul și mai ușor de folosit ca până acum. Ne mai gândim să reluăm livrările în Bulgaria și Ungaria, cu posibilitate de extindere și mai mare”, mai spune directorul general al companiei.

Una dintre deciziile cele mai importante luată de Miniprix în 2022 a fost optimizarea bugetului de marketing, strategie care a adus și rezultatele de mai sus. Un alt punct pe care s-au axat au fost și campaniile de fidelizare a clienților, mult mai în amănunt – targetarea lor, urmărirea intereselor pe care le au, optimizarea bazelor de date.

Cum a evoluat întreaga piață de fashion în ultimii ani și ce a surprins în mod special

Încă din pandemie lucrurile au început să se schimbe. Au apărut foarte mulți jucători pe piața online de fashion care își doreau, cum e și firesc, să apară primii în căutări. De asemenea, multe afaceri din industrie și-au mutat activitatea în online și au rămas astfel și în prezent.

“Ce ne-a surprins în mod deosebit au fost chiar clienții noștri care ne-au rămas alături în tot acest timp. Ne-au încurajat în acele momente dificile și au revenit, de fiecare dată, cu bucurie, pe site la noi”.

“Miniprix are, pe lângă magazinul online, alte 3 magazine fizice. Acest lucru ne permite să facem omnichannel. Clienții noștri din București și împrejurimi pot beneficia de livrarea gratuită a comenzior în magazine. De asemenea, putem direcționa clienții din online în magazine, pentru rezolvarea mai rapidă a sesizărilor, în cazul în care există. Anumite produse din magazine pot fi comandate și pe site, dacă nu este găsită măsura potrivită. Existența magazinelor ne permite, de asemenea, și o interacțiune mai bună cu clienții”, încheie Ana Maria Cristina.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri