Bob van Dijk, CEO-ul Naspers, care controlează compania olandeză de investiții Prosus, ce este acționar majoritar în business-uri precum eMAG, OLX sau Autovit.ro, a demisionat din funcțiile de conducere pe care le avea în cadrul ambelor organizații.

În locul acestuia a fost pus, interimar, Ervin Tu, Group Chief Investment Officer în cadrul Prosus. Compania nu a precizat motivul pentru care acesta a părăsit funcția de CEO, însă punctează faptul că decizia a fost luată de comun acord. El se afla la conducerea operațiunilor din 2014.

Dacă vrei să îți deschizi un magazin online sau ai deja unul și vrei să-l duci la următorul nivel, vino alături de noi pe 21 și 22 septembrie la ecomTEAM 2023, unul dintre cele mai mari evenimente dedicate comerțului online. Avem peste 50 de speakeri confirmați care vor urca pe scena evenimentului sau vor fi prezenți în zona de interviuri. Pentru înscriere și mai multe detalii, intră AICI.

Publicația internațională Techcrunch menționează că decizia era discutată de mai mult timp, iar Van Dijk și-a fi îndeplinit toate obiectivele pe care și le propusese în fruntea Naspers. El ar urma să mai ofere consultanță conducerii timp de un an.

Prosus este o companie de investiții desprinsă din grupul sud-african Naspers în care acesta și-a consolidat principalele afaceri online pe care le deține. Pe piața locală, Prosus este acționar majoritari business-uri precum eMAG, OLX, Storia sau Autovit.ro.

Recent, Prosus a vândut către compania israeliană Rapyd, pentru suma de 610 milioane de dolari, PayU GPO(Global Payment Organization), unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții de plată din lume, cu activități în peste 30 de țări, inclusiv România.

Sursa foto: Shutterstock / Vlad Ispas

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri