Compania de tehnologie Life is Hard (LIH), listată pe piaţa AeRo a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), lansează o nouă subscriere de acţiuni pentru majorarea capitalului său social, în această operaţiune urmând să emită până la 740.000 de acţiuni noi, ordinare, cu o valoare nominală de 0,5 lei/acţiune.

Majorarea capitalului social va avea loc în două etape.

"În prima etapă, derulată în perioada 25 martie - 24 aprilie 2024, deţinătorii de drepturi de preferinţă vor putea subscrie acţiuni nou emise la un preţ de 2,0007 lei/acţiune. Subscrierile se vor derula prin Goldring, intermediarul autorizat al ofertei. Ulterior, acţiunile rămase nesubscrise vor fi ofertate în cadrul unui plasament privat, în cadrul căruia un număr de până la 418.559 acţiuni, la preţul de subscriere de 2,0007 lei/acţiune vor fi utilizate pentru compensarea creanţelor certe, lichide şi exigibile ale beneficiarilor programului Stock Option Plan, aprobat prin hotărârea AGA din 24 aprilie 2022", precizează sursa citată.

Performanţele recente ale emitentului LIH arată creşteri constante ale valorii sale de piaţă. Pe fondul încrederii crescute a investitorilor, acţiunile Life is Hard au atins în perioada februarie - martie 2024 maxime istorice (2,83 lei/acţiune), în timp ce creşterea globală a performanţei companiei pe parcursul anului 2023 a fost de de 55%.

La finalul anului 2023, compania LIFE IS HARD avea o capitalizare de 68 milioane de lei şi un număr de 1.289 de acţionari, fiind prezentă în indicele BET AeRO, cu simbol de tranzacţionare LIH pe BVB.

LIH este prima companie românească de software listată la BVB, piaţa AeRo, segmentul Premium, iar din 2021 face parte din indicele BET AeRO.

Compania are 19 ani de activitate, iar în 2020 a intrat în proces de dezvoltare accelerată prin achiziţii şi fuziuni care i-au crescut semnificativ rezultatele financiare şi poziţia pe piaţă. Astfel, LIH a integrat fondul de comerţ al companiilor Active Power Solutions (APS), respectiv TreeComm, ambele distribuitori de telecomunicaţii B2B, şi a preluat 40% din acţionariatul Performia Finance (servicii financiare), respectiv 100% din Innobyte Solutions (e-Commerce).

În 2022, compania a fondat LIH Ventures, un braţ de inovare pentru insurance şi domenii conexe, prin care îşi propune să susţină investiţii în startup-uri cu potenţial de scalare regională.

Activitatea ecosistemului de business LIH este concentrată pe digitalizare pentru companii şi comunităţi, cu focus crescut pe industria de asigurări.

Sursa foto: shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri