Comentarii pe articolul Cum si cand se dezgheata piata de fuziuni si achizitii din Romania?


Bancile

Eve la 21 Mai 2009, ora 10:31
Bancile nu sunt dispuse sa relanseze creditarea dar nici nu-si marcheaza portofoliul la piata.
In acest fel tergiverseaza o situatie neplacuta pt. toata lumea. Multe firme isi prelungesc agonia, iar bancile asteapta infuzia de bani de la FMI pt. a mai recupera din bani, insa nu sunt dispuse sa micsoreze dobanzile.
Situatia nu va putea fi prelungita la nesfarsit. In oct.-nov., lucrurile se vor precipita si va veni adevaratul dezastru.
BNR va juca un rol extrem de important pentru a echilibra economia...
Cornel Garoseanu la 21 Mai 2009, ora 13:47
BNR joaca si va juca un rol important in echilibrarea din punct de vedere finaciar a bancilor precum si pentru moneda nationala in special datorita creditelor venite de la FMI si UE.In ce a ce priveste achiztiile si fuziunile un rol important il vor avea fondurile de investitii atat romanesti cat si strane.In mod cert cand "preturile " companiilor vor scadea si eu cred ca acest lucru se va intampla in toamna ,aceste fonduri vor incepe procesele de achizitie .In acel moment putem vorbi de o revenire nu cum incearca oficiali actuali sa ne "ameteasca" cum ca deja acest lucru a inceput sa apara.
Luminita de la capatul acestui tunel de criza este inca departe.
Eve la 21 Mai 2009, ora 16:38
Unele fonduri ar investi si acum, insa dat fiind ceea ce am scris mai sus se intampla urm. fenomen: exista companii mari care s-au indatorat si au gajat cu niste active a caror valoare de piata a scazut drastic. In plus au nevoie si de capital de lucru.

S-a ajuns in situatia de default in care datoriile depasesc valoarea de piata a activelor. Practic equity-ul e negativ.

Toate acestea se suprapun peste o scadere dramatica a cifrelor de afaceri.

Antreprenorii inca nu realizeaza ce li se intampla si au asteptari de genul: vine fondul imi plateste datoriile in schimbul a 70% din companie si eventual imi da si capital de lucru. Practic se va ajunge in situatia in care aceste companii vor fi vandute pe 1 euro iar cei ce cred in business le vor plati datoriile si o vor lua de la capat.

  Inapoi la articolul Cum si cand se dezgheata piata de fuziuni si achizitii din Romania?

Setari Cookie-uri