Comentarii pe articolul Cum ar trebui schimbat Codul Muncii. Ce sugestii aveti?


Sa o facem concedierea abuziva legala!

Mirela Burlacu la 30 Martie 2010, ora 15:09
La asta se refera articolul, de fapt.
Conform codului muncii un angajator poate renunta usor la un angajat daca acesta nu corespunde cerintelor postului, politicii companiei, dauneaza mediului ei etc - articolul 63 spune clar cum
'Concedierea pentru svrirea unei abateri grave sau a unor abateri repetate de la regulile de disciplin a muncii poate fi dispus numai dup ndeplinirea de ctre angajator a cercetrii disciplinare prealabile i n termenele stabilite de prezentul cod'

Ce se vrea acum este eliminarea ultimei aparari a angajatilor in fata angajatorilor - nu e destul ca bietul cod al muncii nu e cunoscut de peste 60% din cei din campul muncii, nu e suficient ca e incalcat flagrant de marii angajatori, nu e suficient ca atunci cand apelezi la institutiile statului pentru concediere abuziva nu pot face nimic, sau te indruma catre instanta- acum il doresc in favoarea angajatorului 100%.

Acesti mari avocati si consultanti HR cunosc realitatea pe piata muncii? Cunosc abuzurile pe care asa zisele companii de top le practica cu proprii angajati?
II invit sa lucreze 12 ore pe zi, de luni pana sambata, cu sefi care urla si injura ptr ca alt limbaj n-au invatat, cu plata salariului o data la 3 luni, fara plata orelor suplimentare si fara concediu.
Apoi domnilor si doamnelor aveti tot dreptul sa veniti cu schimbari in legislatia muncii si cu aberatii de genul : ' a inceta contractul de munca unilateral, fara justificarea motivelor '
Adela la 31 Martie 2010, ora 07:05
SUBSCRIU!
Marinel la 31 Martie 2010, ora 11:35
Ce coincidenta ca acum s-au gandit javrele astea din HR si avocatura, platite de catre marii patroni, ca pe criza asta sa faca lobby ca sa modifice legea total in favoarea angajatorilor, astefl incat sa ajungem chiar ca in versurile lui Cezar Bolliac, sa ne vindem bratele pe o gura de mancare .

Asta este ultimul lucru ramas ca avantaj celor de la stat- ca inca mai pot reactiona un pic, altfel sefii se vor transforma in patroni virtuali.

In mediul privat nici vorba de sindicate- uitati-va la amarata aia care a murit acum trei saptamani muncind ca o roaba pe plantatie. Cred ca orice initiativa parlamentara in acest sens va duce la iesiri in strada si linsarea patronilor. Poate doar asa se vor astampara- cel putin pentru o vreme.

  Inapoi la articolul Cum ar trebui schimbat Codul Muncii. Ce sugestii aveti?

Setari Cookie-uri