Peugeot-Citroen - sub 100.000 de masini cu probleme

Peugeot-Citroen - sub 100.000 de masini cu problemeProducatorul francez de automobile PSA Peugeot-Citroen va chema in service pentru verificari la pedala de acceleratie 97.000 de masini mici, potrivit Wall Street Journal.

Grupul Peugeot afirma ca modelele cu defectiuni la acceleratie sunt Peugeot 107 si Citroen C1, fabricate in Cehia, uzina impartita cu Toyota care produce Aygo.

Francezii au spus ca defectele apar la mai putin de 10% din cele doua modele in circulatie in Europa.

Fabrica din kolin, Cehia, produce circa 330.000 de masini pe an, din care doua treimi sunt Peugeot 107 si Citroen C1, iar restul sunt Toyota Aygo.

Honda - 640.000 de autoturisme cu probleme

Honda - 640.000 de autoturisme cu problemeJaponezii de la Honda vor chema in service la sfarsitul lunii februarie 646.000 de unitati Jazz la nivel global, din cauza unor probleme aparute la un comutator al geamurilor electrice in care se poate infiltra apa, existand pericolul unui incendiu, potrivit Times of India.

Probleme sunt la masinile Jazz fabricate intre anii 2002 si 2008. Pietele afectate sunt Europa, America de Nord, America de Sud, Africa de Sud si Asia, cu exceptia Japoniei.

In Africa, un copil de doi ani a murit intr-o masina Honda Jazz din cauza unui incendiu cauzat de un scurt circuit.

Honda aduce la service 140.000 de unitati Jazz in America, 172.000 de unitati in Marea Britanie si alte 304.000 unitati din alte tari.

Toyota - peste 4 milioane de masini defecte

Toyota - peste 4 milioane de masini defecteProblema semnalata in SUA la unele modele Toyota si aflata in prezent sub investigatie si in Europa se refera la faptul ca exista posibilitatea ca pedala de acceleratie sa ramana blocata mecanic intr-o pozitie partial apasata sau sa revina lent la pozitia normala.

Constructorul auto japonez Toyota Motor Corp, care a fost vazut mult timp ca un leader in industria auto pentru calitate, a oprit in ianuarie comercializarea celor mai populare 8 modele in America din cauza defectelor constatate, potrivit Wall Street Journal.

In America, au avut loc 2.274 de incidente cu autoturisme Toyota, provocand 275 de accidente, soldate cu 18 morti.

Toyota le-a spus dealerilor din America sa nu mai comercializeze, sedanurile Camry si Corolla, SUV-urile RAV4, Highlander si Sequoia, autoturismul pick-up Tundra, masinile Matrix si Avalon.

In 2009, cele 8 modele au adus 57% din vazarile realizate de Toyota pe piata americana.

Toyota a rechemat in ianuarie 2,3 milioane vehicule in SUA din cauza problemelor cu pedala de acceleratie, dupa ce in noiembrie 2009, au mai fost retrase in SUA circa 4,2 milioane de autoturisme.

In Europa, Toyota se asteapta ca aproximativ 1,8 milioane de masini sa ajunga la service pentru verificari. Printre modele se numara Aygo, iQ, Yaris, Auris, Corolla, Verso, Avensis si RAV4, produse dupa 2005.

Grupul auto Toyota a anuntat ca a identificat in Africa, America Latina si Orientul Mijlociu circa 180.000 de autoturisme echipate cu acelasi tip de pedala care a provocat probleme in America de Nord si in Europa, insa nu a decis inca rechemarea acestora in service.

Toyota a identificat 40.000 de autoturisme cu probleme de acest fel in Orientul Mijlociu. Este vorba despre modelele Avalon produse intre 2005 si 2010, si Sequoia, produse intre 2009 si 2010. De asemenea, au fost identificate 80.000 de masini in Africa si 60.000 in America Latina.

Defectele masinilor japoneze constate recent au scazut imaginea marcii Toyota, dar si vanzarile pe majoritatea pietelor.

Analistii Edmunds sunt de parere ca vanzarile marcii japoneze Toyota vor scadea pe piata americana cu pana la 75% in perioada cat livrarile de masini sunt oprite, iar proasta reputatie a grupului va trage in jos si marca Lexus.