Pretul luxului

Pretul luxuluiExclusivistul terminal ornat cu diamante de peste 20 de carate, va fi fabricat in serie limitata, si va costa aproximativ 65.000 de euro.

Destinat persoanelor cu venituri sporite, opulentul telefon bazat pe tehnologia 3G nu va fi comercializat decat in cateva magazine de lux din Japonia. In plus, telefonul va dispune de anumite functii care in acest moment nu sunt disponibile in strainatate, precum receptia de programe de televiziune digitala.

In ultima perioada, tot mai multi producatori de telefoane mobile incep sa colaboreze cu designeri de renume, pentru a profita de pe urma cresterii fara precedent a cererii pentru produse si servicii de lux.

Ascent Ferrari 60 Limited Edition

Ascent Ferrari 60 Limited EditionAnul trecut, Vertu (divizia de lux a celui mai mare producator de telefoane mobile din lume, Nokia) a lansat, in colaborare cu celebrul constructor auto italian de masini - Ferrari, un terminal mobil de aproximativ 18.000 euro, produs in doar 60 de exemplare.

Ascent Ferrari 60 Limited Edition, lansat cu ocazia aniversarii a 60 de ani de existenta Ferrari, a fost inspirat de superbul 612 Scaglietti, dovada stand in acest sens atat personalizarea cu imagini si tonuri specifice, dar si pielea ce acopera spatele carcasei din titaniu, aceeasi piele folosita la interiorul automobilului.

Din punct de vedere tehnic terminalul nu impresioneaza prea mult. Ascent Ferrari 60 ofera conectivitate tri-band GSM, Bluetooth si dispozitiv handsfree, producatorul omitand sa ii bucure pe viitorii cumparatori cu capabilitati 3G.

Samsung SGH-P520 Armani

Samsung SGH-P520 ArmaniSi tot anul trecut, grupul sud-coreean Samsung Electronics a incheiat un parteneriat cu designerul italian Giorgio Armani pentru lansarea unui terminal fashion. Modelul de referinta ales: P520. Rezultatul: un telefon slim de dimensiunea unui card de credit, dotat cu un touchscreen QVGA de 2.6", camera de 3 megapixeli, tehnologii WiFi si EDGE.

Pe lista de feature-uri mai regasim suportul pentru Bluetooth 2.0 (A2DP), slotul microSD pentru extensia memoriei, player-ul multimedia (MP3, AAC, WMA, MPEG4) si un browser Internet performant. Unul dintre feature-urile surpriza ale telefonului il constituie interfata, bazata pe feedback haptic (la atingerea icoanelor de pe display sunt emise vibratii).

Pret aproximativ: 500 euro

Motorola Gold

Motorola GoldIn urma cu doi ani, Motorola s-a asociat cu renumitii designeri Dolce & Gabbana pentru a lansa editia limitata Gold (doar 1000 de exemplare) a modelului de succes RAZR V3i, terminal care imbina designul original MOTORAZR cu stilul inconfundabil al celebrei case de moda.

Opulentul terminal ofera continut multimedia personalizat D&G, precum imagini de fundal, screensavere sau tonuri polifonice speciale. Printre specificatiile tehnice ale telefonului GSM quad-band se numara MP3 player, headset stereo mini USB, camera de 1,23 megapixeli, 12 MB memorie interna, slot de memorie microSD, conectivitate Bluetooth si mod "airplane" ce permite accesul in siguranta la agenda telefonica, jocuri si muzica, chiar si in timpul zborurilor cu avionul.

Pret aproximativ: 300 euro

LG Prada

LG PradaIn urma cu un an, sud-coreenii de la LG Electronics lansau, in colaborare cu un alt nume mare din industria fashion de lux, stilatul si versatilul telefon mobil LG Prada.

Acesta este, de fapt, un KE850, modelul cu ecran touch sensitive (permite controlarea tuturor functiilor, in afara de butoanele de apel, prin touchscreen), singurele noutati fiind superbul toc de piele si interfata "mai eleganta".

LG Prada este un telefon mobil tri-band, dotat cu un ecran TFT de dimensiuni considerabile (3") si o camera foto de 2 megapixeli.

Pret aproximativ: 400 euro

Citeste si alte articole de lifestyle pe www.yourmoney.ro - noi iti recomandam:

1. Mouse-ul cu cel mai mic receiver USB din lume
2. Ceasul de mana cu telefon mobil
3. Noua serie Cyber-shot W vine cu un aer proaspat in 2008