Londra

LondraLira trece prin una dintre cele mai grele perioade ale ultimelor decenii, insa Londra ramane o metropola care produce mari gauri in bugetele turistilor.

Solutia ramane aceea de a calatori in perioadele in care orasul nu mai este asaltat. In fiecare an, din noiembrie si pana in martie, hotelurile ofera cele mai mici tarife ale lor pentru o camera, iar companiile aeriene Virgin Atlantic si British Airways comercializeaza cele mai ieftine bilete.

Hawai

HawaiHawai are reputatia unei destinatii de vacanta costisitoare insa criza financiara i-a determinat pe proprietarii de hoteluri sa scada preturile la cazare, iar tarifele avioanelor s-au contractat la o treime din preturile de acum un an.

Vacanta va costa mai putin daca decideti sa calatoriti intre lunile septembrie si decembrie, perioada considerate extrasezon.

Paris

ParisOrasul luminii a fost mereu recunoscut pentru luxul si rafinamentul sau.

Pentru a vizita orasul fara a cheltui o avere, planuiti-va calatoria pentru perioada octombrie – martie, atunci cand hotelurile au tarife mai mici si exista sanse sa beneficiate chiar de pachete promotionale.

Un alt aspect pozitiv este acela ca nu va trebui sa asteptati prea mult la rand pentru a admira operele de arta din Luvru sau Musee D'Orsay.

New York City

New York CityChiar daca recesiunea i-a determinat pe multi hotelieri sa scada preturile, cele mai cunoscute locatii din New York raman costisitoare in continuare.

Vizitati asadar metropola in perioada ianuarie – martie, atunci cand puteti beneficia de reduceri importante la toate hotelurile din oras.

Chiar daca vremea poate fi rece in aceasta perioada, un avantaj suplimetar este acela ca puteti rezerva mult mai usor bilete pentru celebrele spectacole de pe Broadway sau pentru restaurante.

Insulele Caraibe

Insulele CaraibeCea mai buna perioada pentru a vizita Insulele Caraibe este mai-iune, atunci cand preturile coboara cu 50 de procente, vremea este extraordinar de placuta, iar plajele sunt linistite.

Preturile pot scadea chiar mai mult din iulie pana in noiembrie, insa perioada este una periculoasa intrucat pot aparea furtuni pe mare sau chiar uragane.

Roma

RomaCele mai bune perioade in care se poate vizita capitala Italiei sunt aprilie – iunie si septembrie – octombrie.

Astfel evitati caldura, multimea de turisti si cele mai mari preturi. Iarna este deasemenea o perioada buna in ceea ce priveste preturile insa muzeele sunt inchise pentru renovari.

Daca doriti insa doar sa va plimbati si sa savurati specialitati cu spaghetti, o calatorie in ianuarie sau februarie va fi mult mai profitabila.