Trei parcuri comerciale, la un pret de 160 mil. euro

Trei parcuri comerciale, la un pret de 160 mil. euroNew Europe Property Investments (NEPI) are un buget de circa 160 milioane de euro pentru achizitia celor trei parcuri comerciale dezvoltate de BelRom Real Estate, au declarat reprezentantii DTZ Echinox, companie de consultanta imobiliara care intermediaza tranzactia.

“Preluarea European Park Braila este o tranzactie finalizata intr-un context sarac in lichiditati, spre deosebire de sfarsitul lui 2007, cand bancile practic ofereau bani pe tava. In al doilea rand, tranzactia se face pe o structura fara precedent pe piata romaneasca: achizitie prin absorbtie a parcului prin plata equity-ului in cash si actiuni in fondul NEPI”, a declarat, pentru Wall-Street, Cristian Ustinescu (foto), directorul departamentului de investitii al DTZ Echinox.

Ustinescu afirma ca fondul de investitii intentioneaza sa plateasca 150-160 milioane de euro pentru cele trei parcuri dezvoltate de BelRom, care vor fi preluate pe rand.

“Pentru diligentele complexe ar fi durat mult mai mult in cazul unei achizitii globale, Astfel, achizitiile se fac pe rand, pe baza unui contract cadru pentru toate trei”, a adaugat specialistul DTZ Echinox.

In ultimii doi ani, BelRom Real Estate a mai vandut doua parcuri comerciale, in Sibiu si Targu Mures, tot pentru circa 170 milioane de euro.

Un cinema si consolidarea parcului comercial

Un cinema si consolidarea parcului comercialIn ceea ce priveste planurile celor de la NEPI, acestia intentioneaza sa consolideze proiectul, sa aduca un operator de cinema si sa transforme European Park Braila in cel mai puternic parc de retail din regiune.

“Discutiile pentru preluarea proiectului au inceput inca din ianuarie, termenii comerciali au fost stabiliti in iunie, iar procedura de due diligence a inceput in luna iulie. Acum intentionam sa largim spatiul detinut de Staer, sa aducem un operator de cinema si sa transformam parcul de retail in cel mai important astfel de proiect din regiune”, a declarat, pentru Wall-Street, Martin Slabbert (foto), managing director al NEPI.

In contextul in care dezvoltatorul RED Management Capital a inchis in urma cu doua luni centrul comercial Armonia Braila, incercand sa il repozitioneze intr-un Discount Shopping Park, planurile celor de la NEPI nu par deloc grele.

NEPI va mai prelua de la BelRom Real Estate si alte doua parcuri de retail, din Bacau si Focsani, tranzactiile urmand sa fie incheiate inainte de sfarsitul anului, potrivit estimarilor lui Martin Slabbert.

Valoarea proprietatilor detinute de NEPI era de 99,79 milioane de euro la sfarsitul primul semestru, fata de 93,72 milioane de euro la finele anului 2008, se arata in raportul financiar al fondului de investitii.