Sarbatorile de iarna se apropie cu pasi repezi, fiind deja vestite de catre lanturile de magazine care au inceput decoratiunile sau listarea produselor tematice cu cel putin o luna inainte, dar si de catre instalatiile montate pe diverse artere ale oraselor. In acest material de #bankingurban vorbim despre cum sa fii cat mai pregatit pentru cumparaturile aferente acestei perioade in asa fel incat contul tau bancar sa nu aiba de suferit.

Pe langa mesele in jurul carora se aduna cei dragi, cadourile de sub brad si petrecerile de Revelion, decembrie vine si cu cozile interminabile din supermarketuri sau mall-uri, ce de multe ori se fac “vinovate” pentru dezechilibrarea bugetului personal. Sfaturile noastre simple pentru tine sunt urmatoarele:

Foloseste o aplicatie de mobile banking si platile electronice pentru trasabilitate

Fie ca platesti cu cardul, telefonul, ceasul, bratara sau orice altceva in afara de numerar (poti gasi aici), o aplicatie de mobile banking sau un portofel digital te ajuta sa ai acces la cheltuielile pe care le faci si sa te asiguri ca nu depasesti bugetul.

Aplicatiile mentionate mai sus te lasa sa iti setezi si limite de tranzactionare, in asa fel incat dupa terminarea cumparaturilor principale nu iti mai poti cumpara puloverul acela de Craciun care ti-a facut cu ochiul pentru ca iti depaseste bugetul stabilit initial.

Si pentru ca vorbeam la inceput si despre cozile interminabile, probabil ai vazut ca din ce in ce mai multi retaileri amenajeaza case speciale pentru cei care platesc cu cardul si la care timpul de asteptare este mult mai mic.

Fa-ti o lista bine definita si un buget realist

sursa foto: MediaGroup_BestForYou/Shutterstock.com

Nu pleca la cumparaturi nepregatit, pentru ca risti ca multe dintre ele sa fie facute din impuls, iar in momentul in care ajungi acasa te trezesti cu mai multe lucruri inutile decat necesare. Fa-ti o lista cu produsele de care ai nevoie pentru pregatirea meselor de Sarbatori si cu persoanele carora doresti sa le cumperi cadouri.

Seteaza-ti un buget realist pentru cumparaturi, in asa fel incat calitatea cadourilor sa fie cam la acelasi nivel, dar in acelasi timp sa ai si toate ingredientele necesare pentru meniul de Craciun pe care ti-l doresti.

Daca faci cumparaturi online, nu ezita sa vanezi si cateva oferte, toate exclusiv de pe site-uri sigure. Principalele lucruri la care sa te uiti sunt:

  • daca are implementat un procesator de plati ce foloseste sistemul 3D Secure
  • daca are o conexiune securizata HTTPS

De asemenea, nu uita sa verifici si data de livrare estimata de catre magazinul online, ca nu cumva sa te trezesti in ziua de Craciun fara cadouri sub brad.

Profita de cumparaturi cu cardul in rate fara dobanda

sursa foto: Prostock-studio/ Shutterstock.com.

In cazul in care lista de cumparaturi necesare pentru Sarbatori iti depaseste bugetul, poti apela la un card de cumparaturi care iti permite sa achizitionezi diverse produse fara a plati o dobanda.

Cardul Star de la BT este un astfel de instrument financiar pe care il poti folosi pentru a te asigura ca ai dimineata de Craciun toate cadourile sub brad si in acelasi timp nu esti nevoit sa platesti pentru ele mai mult decat este nevoie.

Acesta este de trei tipuri, respectiv forte, gold si platinum. Le poti accesa in functie de veniturile pe care le ai in cont si iti permit sa cumperi in pana la 18 rate produse de la magazinele partenere ale Bancii Transilvania. Tot ce trebuie sa faci este sa te asiguri ca virezi suma lunara la data stabilita cu banca. De asemenea, la cumparaturile platite integral fara a folosi sistemul de rate poti obtine puncte star, 1 punct star fiind echivalentul unui leu.

Sursa foto: nito / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri