Pe langa mesele in jurul carora se aduna cei dragi, cadourile de sub brad si petrecerile de Revelion, decembrie vine si cu cozile interminabile din supermarketuri sau mall-uri, ce de multe ori se fac “vinovate” pentru dezechilibrarea bugetului personal. Sfaturile noastre simple pentru tine sunt urmatoarele:

Foloseste o aplicatie de mobile banking si platile electronice pentru trasabilitate

Fie ca platesti cu cardul, telefonul, ceasul, bratara sau orice altceva in afara de numerar (poti gasi aici), o aplicatie de mobile banking sau un portofel digital te ajuta sa ai acces la cheltuielile pe care le faci si sa te asiguri ca nu depasesti bugetul.

Aplicatiile mentionate mai sus te lasa sa iti setezi si limite de tranzactionare, in asa fel incat dupa terminarea cumparaturilor principale nu iti mai poti cumpara puloverul acela de Craciun care ti-a facut cu ochiul pentru ca iti depaseste bugetul stabilit initial.

Si pentru ca vorbeam la inceput si despre cozile interminabile, probabil ai vazut ca din ce in ce mai multi retaileri amenajeaza case speciale pentru cei care platesc cu cardul si la care timpul de asteptare este mult mai mic.

Citeste si:
ING anunta oficial lansarea optiunii de deschidere cont 100% online
ING Bank anunta oficial...

Fa-ti o lista bine definita si un buget realist

sursa foto: MediaGroup_BestForYou/Shutterstock.com

Nu pleca la cumparaturi nepregatit, pentru ca risti ca multe dintre ele sa fie facute din impuls, iar in momentul in care ajungi acasa te trezesti cu mai multe lucruri inutile decat necesare. Fa-ti o lista cu produsele de care ai nevoie pentru pregatirea meselor de Sarbatori si cu persoanele carora doresti sa le cumperi cadouri.

Seteaza-ti un buget realist pentru cumparaturi, in asa fel incat calitatea cadourilor sa fie cam la acelasi nivel, dar in acelasi timp sa ai si toate ingredientele necesare pentru meniul de Craciun pe care ti-l doresti.

Daca faci cumparaturi online, nu ezita sa vanezi si cateva oferte, toate exclusiv de pe site-uri sigure. Principalele lucruri la care sa te uiti sunt:

Citeste si:
Petrecere ca inainte de criza pe bursa romaneasca
Petrecere ca inainte de criza...
  • daca are implementat un procesator de plati ce foloseste sistemul 3D Secure
  • daca are o conexiune securizata HTTPS

De asemenea, nu uita sa verifici si data de livrare estimata de catre magazinul online, ca nu cumva sa te trezesti in ziua de Craciun fara cadouri sub brad.

Profita de cumparaturi cu cardul in rate fara dobanda

sursa foto: Prostock-studio/ Shutterstock.com.

In cazul in care lista de cumparaturi necesare pentru Sarbatori iti depaseste bugetul, poti apela la un card de cumparaturi care iti permite sa achizitionezi diverse produse fara a plati o dobanda.

Citeste si:
Banca Transilvania vrea sa isi faca un "BT Mic moldovenesc"
Banca Transilvania vrea sa...

Cardul Star de la BT este un astfel de instrument financiar pe care il poti folosi pentru a te asigura ca ai dimineata de Craciun toate cadourile sub brad si in acelasi timp nu esti nevoit sa platesti pentru ele mai mult decat este nevoie.

Acesta este de trei tipuri, respectiv forte, gold si platinum. Le poti accesa in functie de veniturile pe care le ai in cont si iti permit sa cumperi in pana la 18 rate produse de la magazinele partenere ale Bancii Transilvania. Tot ce trebuie sa faci este sa te asiguri ca virezi suma lunara la data stabilita cu banca. De asemenea, la cumparaturile platite integral fara a folosi sistemul de rate poti obtine puncte star, 1 punct star fiind echivalentul unui leu.

Sursa foto: nito / Shutterstock.com