Altă opțiunea găsită în această perioadă dificilă, cu care nu s-au mai confruntat anterior, a fost mutarea lor pe Internet.

”Ca urmare a implementării remote work, majoritatea clienților au optat pentru amânarea sesiunilor de învățare pentru o perioadă de 2-3 luni sau pentru transformarea sesiunilor de învățare în sală în sesiuni de învățare livrate remote. Proiectele de consultanță care presupun mai multă interacțiune 1:1 se desfășoară într-un ritm relativ normal și avem mai multe proiecte care încep chiar în următoarele zile”, a declarat pentru wall-street.ro Andrei Ristea, managing partner în cadrul companiei Trend Consult.

Clienții noștri nu sunt încă toți familiarizați cu instrumentele online. Estimăm o rată de mutare în online de aproximativ 20%, însă ritmul de adopție este unul accelerat.

Reprezentantul companiei se așteaptă ca în următoarea lună să ajungă cu livrările în online într-o proporție de aproximatv 50%.

”În acest moment, derulăm multe sesiuni de remote trainings și webinarii gratuite pe teme relevante precum «Remote Work» și «Dealing with Anxiety». Este pentru noi atât o manieră de a contribui pentru cei care au nevoie, cât și de a îi ajută pe cei care nu sunt familiarizați cu remote training, că să poată evalua corect avantajele și limitările acestei metode de livrare”, a precizat Andrei Ristea.

Acesta este doar unul dintre efectele epidemiei de coronavirus, piața muncii din România confruntându-se cu o mulțime de dificiltăți în perioada aceasta, care a adus după sine intrări în șomaj tehnic și, în cel mai rău caz, concedieri ale angajaților..

Sursa foto: shutterstock