În lupta împotriva coronavirusului, Bosch și-a îndreptat atenția către producția complet automatizată de măști. Dr. Volkmar Denner, președintele consiliului de administrație al Robert Bosch GmbH, a lansat la jumătatea lunii mai prima linie specială de producție pentru măști, la fabrica Bosch din Stuttgart-Feuerbach.

„Limitarea răspândirii coronavirusului este o provocare pentru întreaga societate. Echipându-i pe angajații noștri cu măști pe care le facem noi înșine, ajutăm la scăderea presiunii asupra pieței. Mai mult, facem munca necesară care ne va permite să reluăm, în siguranță, operațiunile și să ne protejăm angajații”, spune Denner.

În urma unei creșteri coordonate a producției, care se va desfășura până la sfârșitul lunii iunie, compania va fabrica peste jumătate de milion de măști, folosind cinci linii de producție din cadrul a patru locații Bosch din întreaga lume. Liniile au fost proiectate de către unitatea de utilaje pentru scopuri speciale. În urma unor solicitări de la peste 30 de companii, Bosch pune gratuit planurile de proiectare a liniei speciale la dispoziția celor interesați.

Bosch proiectează o linie de producție destinată măștilor

Alături de alte măsuri de igienă, măștile pentru față sunt un mijloc eficient de reducere a riscului de infectare cu Covid-19. Dezvoltată de unitatea Bosch de utilaje pentru scopuri speciale în doar câteva săptămâni, linia complet automatizată este integrată și în cadrul altor locații ale companiei, pentru a atinge scopul fabricării măștilor.

Pe lângă fabrica principală pentru industrie 4.0 din Stuttgart-Feuerbach, unde sunt proiectate două linii, capacitatea de producție a măștilor va crește cu ajutorul liniilor de producție deschise la locațiile Bosch din Naganathapura, India și Juárez, Mexic. O instalație din cadrul fabricii Rexroth din Erbach, Germania, va completa rețeaua de producție.

În general, până la sfârșitul lunii iunie, volumul de producție al celor cinci linii este stabilit să depășească zece milioane de măști pe lună.

Producția internă va ameliora blocajele de aprovizionare

Bosch fabrică măști chirurgicale tip I și II, care respectă standardul european DIN EN 14683 și le va folosi, în principal, pentru a-și proteja cei aproximativ 400.000 de angajați din întreaga lume. Bosch dorește să pună la dispoziția terților orice capacitate în exces, cu condiția să existe cerere și măștile să satisfacă standardele specifice țării.

Mai mult, Bosch pune gratuit la dispoziția altor companii proiectele, desenele tehnice și instrucțiunile de asamblare disponibile, precum și informații despre modul în care măștile sunt ambalate și distribuite. „Liniile noastre speciale de producție ne oferă o independență mai mare, deoarece măștile pot fi fabricate direct la fața locului, chiar acolo unde sunt necesare”, spune Denner.

Unitatea Bosch de utilaje pentru scopuri speciale oferă companiilor interesate consultanță de specialitate și furnizează sisteme complete la cerere. „Bosch răspunde amenințării coronavirusului prin dezvoltarea tehnologiei. Contribuim cu puterea noastră de inovare și expertiza extinsă în domeniul producției”, spune Rolf Najork, membru al consiliului de administrație Bosch, responsabil pentru tehnologia industrială.

Parte a diviziei Tehnologie industrială, Robert Bosch Manufacturing Solutions GmbH dezvoltă de 25 de ani planuri flexibile și scalabile pentru sisteme de asamblare, testare și tehnologii de producție și servicii conexe.Cu aproximativ 2.000 de angajați în nouă sedii din întreaga lume, serviciile furnizate de unitatea de utliaje pentru scopuri speciale sunt adaptate atât nevoilor fabricilor Bosch, cât și clienților externi.

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de peste 25 de ani şi numără peste 8.000 de angajaţi în cinci entităţi. În anul 2019, Bosch a înregistrat un volum de vânzări de 436 milioane de euro pe piaţa din România. Vânzările totale nete, incluzând vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,4 miliarde de euro. Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnologie industrială, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala ţării.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri