Terasa Vis-a-Vis din Vama Veche va fi închisă în acest weekend din cauza numărului crescut de infecții cu Coronavirus în România și a aglomerației din stațiune, a anunțat patronul localului.

„Ținând cont de evoluția cazurilor noi de infectări și asocierea evoluției cu Vama Veche și locația Vis-a-Vis, am decis ca acest weekend să ținem locația închisă. Vama Veche este foarte aglomerată în #weekend și suntem convinși ca nici un club nu poate asigura distanțarea socială ,mai ales locația noastră care este lângă strada principală, unde traficul este intens și imposibil de controlat. Mulțumim publicului și clienților noștri care au apreciat pozitiv și într-un număr copleșitor de mare munca noastră, atmosfera și evenimentele pe care încercăm sa le oferim. Dorim însa, siguranța și sănătate tuturor turiștilor ce ajung pe litoral și nu dorim sub nici o formă să încurajam răspândirea virusului.
Subliniem faptul că este strict decizia noastră și sperăm ca aceasta, să fie un semnal către responsabilitate socială și pentru restul litoralului și ca acesta sa fie perceput corect!”, a scris, pe Facebook, Ninel Danila, proprietarul localului Aici.

Recent, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a atras atenția asupra respectării regulilor de distanțare socială și igienă în special pe litoral și a avertizat că acest zone turistice unde se așteaptă o aglomerare în următoarele trei luni pot apărea focare.

Există posibilitatea ca Vama Veche și alte zone de pe litoral să devină focare. În următoarele trei luni vom avea o mare aglomerare în Constanța și tot ce se înseamnă litoral. Trebuie să gestionăm nu neapărat Constanța, cât tot ce se întâmplă în acest sezon estival”, a spus ministrul Tătaru.

Până astăzi, 9 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 30.789 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.574 au fost externate, dintre care 20.969 de pacienți vindecați și 1.605 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 614 noi cazuri de îmbolnăvire.

Sursa foto: Facebook Ninel Danila

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri