Brandurile puternice au fost avantajate de un update major facut de Google pe 13 martie, iar publisherii au fost destul de puternic loviti, considera Sorin Draghici, managing partner la DWF, una dintre cele mai cunoscute agentii specializate pe SEO din Romania.

Nimeni nu stie cu exactitate efectele update-ului recent realizat de Google insa, din ceea ce am observat, brandurile puternice, mari, sunt avantajate. Acest lucru nu inseamna, insa, ca cele mai mici, cu produse interesante, inedite, nu pot iesi in fata!”, subliniaza Sorin.

Mai mult, Google a inceput sa aprecieze si mai mult continutul propriu din magazine, blog-urile.

“Inainte, daca de exemplu cautai informatii despre lenjerii de pat, existau sanse mari ca in rezultate sa intre multi publisheri, multe publicatii. Acum am remarcat ca au sanse mari si bloguri ale magazinelor online – publicatii majore au fost afectate negativ, de exemplu New York Times”, explica specialistul SEO.


Inscrie-te la ecomTEAM 2019, unde Sorin Draghici, alaturi de Mihai Vinatoru, vor sustine un workshop specializat pe SEO, aplicat.

De altfel, blogurile integrate in magazinele online au devenit o tendinta majora, ajutand mult la cresterea magazinelor online.

O alta tendinta majora pe care o vom vedea in curand va fi cautarea vocala. Acest lucru implica cresterea long tail-ului in cautari, intrucat, atunci cand vorbesti, ai tendinta sa folosesti mai multe cuvinte decat in scris”, spune Sorin Draghici. DWF serveste in prezent peste 100 de clienti.

“Din ceea ce observam in piata, consider ca fashion-ul va depasi categoria IT&C in urmatorii ani. Home & deco creste foarte bine si, apoi, categoria de hobby-uri”, mai spune el.

Urmareste intreg interviul video si afla mai multe tendinte din piata, viitorul eMail Marketing-ului, dar si mituri legate de Search Engine Optimization.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri