"In 2010, farmaciile aveau o profitabilitate de 8%. La jumatatea anului 2014, profitabilitatea farmaciilor mari a scazut pana aproape de 0%, iar a celor mici la 3%. Oricum, daca facem niste calcule pe aceasta marja vom observa ca farmaciile mici ajung sa faca un profit lunar de 1.000 de euro si apare atunci acea intrebare: de ce sa mai facem business si sa ne chinuim in aceasta mocirla", a spus Trasnea.

In ceea ce priveste masura anuntata de Ministerul Sanatatii de aliniere a preturilor la medicamentele prescrise, astfel incat medicamentele in Romania sa coste mai putin sau la fel cu cele din 12 state ale UE, directorul financiar al Farmexpert a precizat ca este"foarte buna din perspectiva pacientilor, dar implementarea ei lasa de dorit".

De fapt, balbaielile Ministerului Sanatatii au determinat farmaciile sa nu mai comande absolut nimic de pe data de 23 februarie, iar acum pacientii sunt cei care au de suferit. Masura va duce, de asemenea, la scaderea cifrei de afaceri si a marjelor farmaciilor si distribuitorilor, in contextul in care statul nu va putea sa impiedice exporturile paralele, acestea fiind libere conform legislatiei europene.