Costin Borc a fost nominalizat pentru portofoliul de la Economie si este propus pentru postul de vicepremier in Cabinetul Ciolos.

El este CEO al gigantului din industria cimentului, CRH Romania. Costin Borc are o ampla experienta profesionala internationala, lucrand pana acum in Statele Unite, Romania, Franta si Serbia.

Costin Borc si-a inceput activitatea in cadrul Grupului Lafarge in Statele Unite ale Americii, dupa care a condus timp de 4 ani activitatea de agregate si betoane din Romania. La 1 aprilie 2006, Costin Borc era avansat in conducerea grupului, parasind atunci Romania pentru functia de Director Regional de Dezvoltare si Strategie pe activitatea de ciment.

Costin Borc detine un doctorat in Economie - specializarea Macro-economie de la Universitatea din Wisconsin, Madison si este absolvent al Institutului Politehnic din Bucuresti, cu specializarea in Energetica.

Ce spunea Costin Borc, intr-un interviu acordat WALL-STREET.RO

Romania este, fara indoiala, una dintre cele mai bogate tari din Europa si cu un potential de dezvoltare urias atat din punct de vedere al agriculturii, dar si industrial, insa unul dintre motivele pentru care astazi nu valorificam acest avantaj si pentru care suntem mult in urma unor tari dezvoltate este ca nu am stiut cum sa gestionam bogatiile pe care le aveam si pe care le-am mostenit din 1990, o data cu caderea comunismului.

Educatia si sanatatea sunt doua componente, stalpi ai unei societati corect dezvoltate, carora nu li se acorda o importanta adecvata si care au facut ca tot ceea ce s-a realizat dupa '90 in Romania sa fie facut haotic si fara o directie si viziune pe termen lung, spunea Costin Borc, intr-un interviu acordat WALL-STREET.RO.

"Noi am devenit prea bogati mult prea repede. Cand nu aveam nimic, in 1990, de-odata invartim niste sume uriase ca sa nu mai spunem ca in 2007 nu mai puteam numara cate Porsche Cayenne erau pe strazile din Bucuresti. S-a pierdut respectul pentru banul muncit din greu, pentru lucrul bine facut, pentru lucrurile care trebuie facute sa reziste", este de parere Costin Borc, unul dintre cei mai puternici manageri din Romania.

WALL-STREET.RO va dezvolta in continuare campania editoriala #GuvernulTAU, lansata in urma cu doua saptamani. Proiectul isi propune sa prezinte si sa disemineze propunerile mediului de business si solicitarile cetatenilor pentru viitorii decidenti politici. Proiectul editorial isi propune doua lucruri esentiale: 1) selectarea reactiilor din partea romanilor care au solicitat in strada schimbarea sistemului etatist si 2) cele mai bune idei ale mediului debusiness pentru guvernantii din Romania. Avem nevoie de coerenta si stabilitate iar acum, mai mult ca niciodata, nu mai este loc pentru amanari!

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri