#GuvernulTAU| Dacian Ciolos vrea o platforma online in care societatea sa discute cu Guvernul

Noul guvern desemnat de premierul Dacian Ciolos vrea sa creeze o platforma online prin care societatea sa discute cu Guvernul. Initiativa face parte dintr-o lista de prioritati parte din programul de guvernare al noului guvern.

"Crearea unei platforme online de interactiune sistematica intre Guvern si societate" este unul dintre punctele mentionate la capitolul "Prioritati" din programul de guvernare al noului guvern. De asemenea, noul premier, Dacian Ciolos, propune "un Guvern deschis si transparent, in dialog cu institutiile democratice si cu societatea ca actor politic", care sa includa:

-deschiderea sistemului politic prin facilitarea initiativei legislative a cetatenilor si grupurilor civice

-cultivarea unui dialog constant cu societatea civila, mediul de afaceri, sindicatele, organizatiile patronale, asociatiile profesionale si asociatiile minoritatilor nationale

-crearea unei platforme online de interactiune sistematica intre Guvern si societate

Citeste si:
Cioloş: Ne-am luat ministere unde reforma e esențială
Dacian Cioloş: Ne-am luat...

Premierul desemnat Dacian Ciolos tocmai a anuntat duminica lista noului Cabinet. La ministerul pentru Societatea Informationala a fost numit Marius-Raul Bostan, administrator la compania Telekom Romania. Lista noilor ministri poate fi consultata aici.

"La Ministerul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala il propun pe domnul Marius-Raul Bostan, cu experienta in sectorul privat in acest domeniu, experienta in telecomunicatii si IT, in calitate de membru in Consiliul de Administratie la Romtelecom si acum la Telekom Romania Telecommunications", a anuntat Dacian Ciolos, potrivit Mediafax.

Marius Raul Bostan este in prezent membru al Consiliului de Administratie la operatorul de telecomunicatii Telekom Romania, numit de Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI), si senior partner la VMB Partners, firma care asigura servicii de consultanta in special privind emiterea de obligatiuni.

Marius Bostan este unul dintre fostii lideri ai tinerilor taranisti, iar in prezent ocupa functia de presedinte al Fundatiei Nationale a Tinerilor Manageri, o organizatie non - profit si neguvernamentala infiintata in 1997 specializata in consultanta pentru sectoarele public si privat.

Citeste si:
Program de guvernare: 1.000 de noi kilometri de autostrăzi şi...
Program de guvernare: 1.000...

El este, de asemenea, membru al Fundatiei Romanian Business Leaders (RBL), care reuneste antreprenori si lideri de business din mediul privat.

Marius Bostan a coodonat un proiect denumit Re>patriot, prin care romanilor din diaspora li se prezentau oportunitatiile de deschidere a unei afaceri in Romania.

Premierul desemnat, Dacian Ciolos, a spus, la prezentarea componentei Guvernului pe care il propune, ca a urmarit sa aleaga oameni cu competente si experienta, cu viziune si idei, aratand ca o treime dintre persoanele propuse ca ministri sunt femei.

”Am urmarit sa aleg oameni cu competente si experienta (...) sau chiar romani care lucreaza in administratia europeana, oameni care activeaza in organizatii din societatea civila. M-am orientat spre oameni cu viziune, cu idei si experienta in management”, a spus premierul desemnat, precizand ca a urmarit sa fie un ”echilibru” intre oameni tineri, cu formare profesionala solida, si oameni cu vasta experienta.

Citeste si:
Care este motivul pentru care Liviu Dragnea este urmărit penal...
Care este motivul pentru care...

El a spus ca Guvernul propus de el este unul dintre ”rarele” Cabinete in care o treime din membri sunt femei.

WALL-STREET.RO va dezvolta in continuare campania editoriala #GuvernulTAU, lansata in urma cu doua saptamani. Proiectul isi propune sa prezinte si sa disemineze propunerile mediului de business si solicitarile cetatenilor pentru viitorii decidenti politici. Proiectul editorial isi propune doua lucruri esentiale: 1) selectarea reactiilor din partea romanilor care au solicitat in strada schimbarea sistemului etatist si 2) cele mai bune idei ale mediului de business pentru guvernantii din Romania. Avem nevoie de coerenta si stabilitate iar acum, mai mult ca niciodata, nu mai este loc pentru amanari!


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri