Lucrătorii din Ucraina ar trebui licitați și apoi angajați”, glumește av. dr. Răzvan Vasiliu care este de părere că oricât de mare ar ajunge să fie numărul de persoane care se refugiază pe teritoriul țării noastre, acesta nu va rezolva, lipsa de forță de muncă. Până în data de 21 martie 2022, aproximativ 500.000 de ucraineni au trecut granița României, însă aproximativ 80.000 dintre ei au ales să rămână, potrivit datelor furnizate de Poliția de Frontieră. România tinde să se remarce, până la acest moment, ca fiind o țară de tranzit către statele din Vest.

Nu trebuie să ne amăgim, acești lucrători care vin din Ucraina nu vor rezolva criza forței de muncă. Ei sunt o picătură de apă, să nu spunem într-o mare, dar într-un lighean mai mare. Vor rezolva foarte puțin, impactul eu îl apreciez ca fiind insesizabil privind imaginea de ansamblu. Glumeam cu cineva și spuneam că lucrătorii din Ucraina ar trebui licitați mai întâi și pe urmă angajați. Ei sunt destul de puțini. Sunt 80-90.000 de persoane care doresc să rămână în România, dar gândiți-vă că majoriatea sunt femei care au cel puțin doi copii și bătrâni. Piața forței de muncă nu se va îmbogăți cu 80.000 de persoane, ci cu mult mai puține.

av. dr. Răzvan Vasiliu, expert în dreptul muncii și trainer EXEC-EDU

av. dr. Răzvan Vasiliu, expert în dreptul muncii și trainer EXEC-EDU

Retail jobs

Totodată, nu există o garanție solidă că odată angajați, cetățenii ucraineni să rămână definitiv în România. Prin urmare, este posibil, așadar ca unii dintre ei să aleagă calea Vestului sau chiar să se întoarcă înapoi în Ucraina, după terminarea războiului.

Aici nu mai ține de retenția angajatului, ci mai mult ține de statul român. Ce oferă statul român angajaților, cetățenilor săi și străinilor care vin să lucreze în România? Cum face statul român din România o țara atractivă pentru aceste persoane? Istoria ne-a demonstrat că foarte puțini lucrători noi am importat din Europa. Noi aducem, în general forța de muncă din Asia, America de Sud. De ce? Pentru că dacă găsești mai bine în altă parte, nu rămâi într-un singur loc. Ține de natură umană, să te duci unde e mai bine”, a mai precizat av. dr. Răzvan Vasiliu, în cadrul emisiunii HR Talks, realizată de wall-street.ro.

Forța de muncă din Ucraina e mai ieftină pentru angajatorii români, dar angajarea lor nu e lipsită de bariere

Deși miile de refugiați ajunși pe teritoriul țării noastre reprezintă o forță de muncă mai ieftină comparativ cu lucrătorii contractați din Asia, până să se angajeze, cetățenii ucraineni reprezintă o responsabilitate mai mare, cel puțin deocamdată, pentru statul român.

Fiecare cetățean ucrainean care alege să se angajeze în România reprezintă o responsabilitate în minus pentru statul român (...) În mod, evident, prin angajare obțin independență financiară, au un venit stabil pe termen lung cu care pot să-și asigure mijloacele necesare traiului, pot să își închirieze o locuință, pot să asigure cele necesare copiilor.

av. dr. Răzvan Vasiliu, expert în dreptul muncii și trainer EXEC-EDU

Responsabilitatea revine ulterior în apanajul companiilor care recrutează ucraineni. Angajarea lor implică mai multe costuri pe care managerii și antreprenorii trebuie să și le asume. De pildă, dată fiind bariera lingvistică, firmele trebuie să traducă toate documentele ce țin de relația cu munca, de la contractele individuale de muncă, anexe, fișele de post, regulamentul intern și până la politicile interne pe care persoana angajată trebuie să le aibă la cunoștință.

„Nu toți sunt vorbitori de engleză, am înțeles că doar o parte mică știe. Deci pentru toți ceilalți angajatorii vor trebui să depună foarte multe diligențe, astfel încât să îi integreze pe piața forței de muncă. Din punct de vedere legislativ nu ar trebui să dureze foarte mult angajarea persoanelor. Sunt persoane care deja s-au angajat în România. Practic ține mai mult de logistica internă a angajatorului să își pună în ordine lucrurile astfel încât să îi poată integra pe cei din Ucraina. Din acest punct de vedere cred că sunt mai multe probleme. Însă strict legislativ, cred că lucrurile sunt destul de limpezi în acest moment”, a mai declarat av. dr. Răzvan Vasiliu.

Ce alte aspecte legale necesită o mai mare flexibilizare, în angajarea cetățenilor ucraineni

Deși majoritatea ucrainenilor care au intrat pe teritoriu României se află în tranzit, un procent semnificativ se va stabili aici în perioada următoare. Pentru aceștia, statul român a pregătit terenul prin adoptarea Ordonanței de Urgență nr. 20 din 7 martie 2022. Aceasta reglementează și condițiile excepționale pentru angajarea cetățenilor ucraineni, măsuri care derogă de la regulile obișnuite aplicabile accesului la muncă.

„Din punct de vedere legislativ, statul român s-a comportat, spun eu, admirabil. Nu știu dacă a adoptat cele mai bune soluții, dar nu căutăm perfecțiunea. Însă, prin măsurile pe care le-a adoptat a înlesnit foarte mult posibilitatea ca persoanele din Ucraina să se angajeze în România. Într-adevăr, cetățenii din Ucraina care vin pot fi încadrați în muncă fără avizul de angajare. E o formalitate în minus, o formalitate care costa bani și timp”, a declarat av. dr. Răzvan Vasiliu, expert în dreptul muncii și trainer EXEC-EDU, în cadrul emisiunii HR Talks, realizată de wall-street.ro.

Un cetățean ucrainean care sosește în România și vrea să se angajeze trebuie să știe că o poate face în baza unei declarații pe propria răspundere, ce funcționează pe post de dovadă pentru experiența profesională anterioară, ce atestă totodată și abilitățile însușite până la acest moment în câmpul muncii. Ei se pot adresa direct autorităților statului (în speță ANOFM) care le pot furnizat listele cu locurile de muncă din România sau pot intra în legătură directă cu angajatorii care au locuri de muncă pentru ei.

„Tot prin această declarație pe propria răspundere se mai elimină o formalitate: cazierul judiciar. Când dau bombele lângă tine, te mai gândești să te duci să îți scoți cazierul judiciar? Evident că nu (...) Practic, prin aceeași declarație pe propria răspundere, declară că nu au acest cazier tocmai pentru a li se facilita angajarea în muncă. Sunt, însă, anumite profesii pentru care aceste declarații e firesc să nu funcționeze. Vorbim aici de medici, medici veterinari, arhitecți, contabili. Nu poți să te angajezi la o clinică în baza unei declarații, pretinzând că ești medic. Implicațiile sunt mult prea mari”, a mai declarat av. dr. Răzvan Vasiliu.

Scăderea sau eliminarea taxelor de angajarea sunt două dintre aspectele de care autoritățile din domeniu ar trebui să țină seama, raportat la angajarea cetățenilor ucraineni. Pe lângă aceastea, e nevoie, totodată și de un timp mai scurt pentru obținerea anumitor documente de către persoanele care vor să se angajeze. Expertul în dreptul muncii explică în cadrul emisiunii că pentru a facilita integrarea ucrainenilor în piața muncii e nevoie și de o procedură de echivalare a studiilor, un aspect care ar putea reprezenta un real ajutor pentru persoanele care practică profesii liberale, ca cele amintite mai sus.

Urmăriți întreaga discuție în cadrul emisiunii HR Talks, un proiect editorial realizat de wall-street.ro prin care ne dorim să venim cu o abordare cât mai practică în dezbaterea celor mai importante teme și trenduri din piața muncii, alături de manageri și specialiști din industrie.

Sursa foto: Shutterstock