Cifra de afaceri a producatorul de echipamente electrocasnice Miele a depasit valoarea de 4 miliarde de euro, pentru al doilea an consecutiv, cu o crestere de 60 de milioane de euro, potrivit unui comunicat emis marti.

Cifra de afaceri a companiei in anul 2018-2019 a crescut la aproximativ 4,16 miliarde de euro, cu 71% vanzari in afara Germaniei.

Anul fiscal 2018-2019 a fost marcat si de cea mai mare lansare din istoria Miele, odata cu prezentarea noii Generatii 7000 de echipamente electrocasnice incorporabile. Aproximativ 3.000 de modele, din 15 categorii distincte, au fost produse in 10 fabrici din intreaga lume, ceea ce a condus la o cifra de afaceri de 2 miliarde de euro.

Miele a investit in ultimul an fiscal peste 250 de milioane de euro in cercetare, proiectare si dezvoltare. Cea mai mare parte a sumei, 180 de milioane de euro, a reprezentat modernizarea si extinderea liniei de productie internationala a Grupului Miele, din Germania.

IFA 2019 a fost momentul prezentarii noii linii de masini de spalat si uscatoare, ce comunica intre ele prin WiFi si pot reduce timpul de spalare pana la 49 de minute, pentru un ciclu ce ar dura, in mod normal, 2 ore.

Miele a inaugurat primele subsidiare din Brazilia si Thailanda, ceea ce face ca produsele Grupului sa fie acum disponibile in nu mai putin de 50 de tari. Astfel si numarul angajatilor a crescut, de la 20.100 la 20.221, dintre care 11.038 in Germania. Aproximativ 500 de tineri vor incepe stagii de practica intr-unul dintre cele 30 de centre tehnologice Miele.

In Romania, Miele este prezent prin showroom-urile proprii din Bucuresti (Piata Presei si Dorobanti), Constanta, Timisoara si, cel mai recent, Oradea. De asemenea, echipamentele Miele sunt disponibile si prin intermediul seriei de magazine deschise ca franciza in Sibiu, Deva, Brasov si Cluj Napoca.

Compania Miele, fondata in 1899, are opt filiale de productie in Germania si cate o filiala in fiecare dintre tarile urmatoare: Austria, Cehia, China si Romania. Miele este reprezentata prin filiale proprii si de importatori in aproape 100 de tari. Compania Miele se afla in proprietatea celei de-a patra generatie a familiei fondatoare, are o forta de munca de aproximativ 20.200 de persoane, cu 11.050 de angajati in Germania. Sediul companiei se afla in Gutersloh/Westphalia, Germania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri