Retailerul roman Agroland va avea statii de incarcare pentru masini electrice si panouri fotovoltaice, investitii in valoare totala de 600.000 de euro, care vor fi gata in doi-cinci ani.

Agroland va dota 25 de magazine (10% din numarul total de magazine Agroland din Romania) cu statii de incarcare masini electrice pana la sfarsitul anului 2021. Acestea se vor instala pe axele Timisoara- Bucuresti- Constanta si Bucuresti – Suceava. Investitia se ridica la 150.000 de euro si va fi gata in 22 de luni.

Retailerul va dota in 36 de luni toate magazinele aflate in proprietatea Agroland cu panouri fotovoltaice. Acestea vor produce energie atat pentru acoperirea necesarului propriu cat si pentru reteaua de distributie. In 60 de luni, acestea vor putea produce echivalentul consumului intregii retele, care este apreciat la circa 1.000 MW /an pentru toate magazinele Agroland.

Valoarea investitiei este de 350.000 de euro, amortizabila in 5-7 ani, iar compania intentioneaza sa atraga fonduri europene.

La finalul anului 2019, reteaua Agroland, infiintata in 1997, numara 250 de magazine prezente in 28 de judete, avand o cifra de afaceri de 30 de milioane de euro si o echipa de peste 600 de oameni.

Sursa foto: Andrew Roberts | Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri