”Am vazut un afis in care scria ca daca fiecare brasovean ar da macar 1 leu pentru bolnavii de cancer, le-am alina durerea. Si am intrat cu gandul sa donez si eu 50 de lei. Mi-a fost rusine sa donez doar atat si am donat 100 de lei. Asa am inceput si am continuat tot asa in fiecare luna, cate o suta de lei.”, isi aminteste nea Constantin.

Atat de mare a fost dorinta de a darui, incat omul nostru a gandit un intreg mecanism pentru a-i putea ajuta pe cei care au nevoie: a infiintat un PFA si a convins conducerea fabricii Ina Schaeffler, unde lucreaza, sa-i vanda lui paletii deteriorati la un pret modic. El ii reconditioneaza si ii vinde mai departe depozitelor care au nevoie de ele. E munca multa in spate, practic, este inca un program de lucru ce se adauga celor trei schimburi in care Constantin munceste:

”Ies dimineata la 7 de la schimbul trei si la ora 8 ma intorc inapoi sa caut lemne. Si nu mai dorm ziua aia...dar seara la 7 pic de oboseala. E munca grea ca intru in container unde lemnele poate sunt ude, acoperite de zapada, au cuie, alunec, ma julesc...e multa munca, sunt zeci de tone de lemne pe care le incarc, le descarc, le repar, iar le incarc... Dar daca-ti place ce faci....”

Omul rade si rade din toata inima, bucuros ca are sanatate si putere de munca sa faca toate astea. ”E ca la peste, stii cum merg pescarii pe balta? Asa si eu, a devenit obisnuinta. Gasesc lemne, nu gasesc, eu sunt acolo”, marturiseste barbatul.

Romania fara Hospice: Sorin...
Citeste si: Cum ar arata Romania lui Sorin Mindrutescu fara Hospice

Pe mainile muncite se vede ca omul nostru traieste simplu si nu vrea mai mult decat are nevoie. Are doua fete, de 17 si 25 de ani, iar sotia, pensionata din cauza bolii, munceste 4 ore. Banii castigati din reconditionarea paletilor le-ar putea asigura poate un trai mai linistit, mai mult confort, insa nici nu se gandeste la asta. Plateste rate la masina din salariul de la fabrica, iar banii stransi din paleti ii imparte intre darile la stat si donatia catre HOSPICE. Anul acesta a platit 38.000 de lei la stat, iar restul de 20.000 de lei i-a donat la HOSPICE. Ne-a aratat si cati bani i-au ramas in buzunar acum, dupa ce a facut toate socotelile de sfarsit de an: cateva bancnote care nu insumau o suta de lei.


”Familia a inteles de la inceput, nu s-a plans niciodata. Eu n-am adunat niciun leu din toata munca asta. Oricine poate veni la mine acasa sa vada...Daca ar mai gandi cativa ca mine, poate ar fi mai bine in tara asta
”, spune nea Constantin oftand.

Ne zoreste sa facem chitanta de donatie pentru ca se grabeste, nu are timp de pierdut. Abia l-am convins sa ne lase sa-i facem cateva poze, dar ne-a zis apasat ca nu-si doreste ”lauda de sine”.

”Daca suntem sanatosi, ne vedem la anu’. Sanatosi sa fim, ca banii ii facem si la anu’”, ne spune din prag.

Castigatorii Galei...
Citeste si: Castigatorii Galei Wall-Street - Valori care fac diferenta in business

Poti sustine si tu serviciile gratuite ale fundatiei HOSPICE Casa Sperantei redirectionand 20% din impozitul companiei tale. Detalii, aici.