Toate aceste precizari sunt cuprinse in Raportul Comisiei privind procedura de deviere semnificativa (SDP) pentru Romania, lansata in primavara acestui an din cauza abaterii semnificative de la obiectivul bugetar pe termen mediu (MTO) in 2016.

“Autoritatile romane intentioneaza sa mute integral contributiile sociale de la angajator la angajat pentru a amortiza impactul Legii salarizarii unitare. Intentia este de a creste contributiile sociale platite de angajat din salariul brut. Guvernul vrea sa acompanieze aceasta mutare cu reducerea contributiilor totale, de la 22,75% la angajator si 16,5% la angajat, la un total de 36% pentru angajat si sa reduca impozitul pe venit de la 16% la 10%. Totodata, guvernul cauta o solutie legala prin care sa se asigure ca angajatorii din sectorul privat vor majora salariul brut al angajatilor, astfel incat salariul net al acestora sa nu fie efectat de mutarea contributiilor”, se mentioneaza in Raport.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont