Previziunile, considerate sumbbre la jumatatea anulu trecut, se adeveresc. Preturile cresc accelerat, astfel ca inflatia anuala a ajuns la 4,3% in ianuarie 2018, cu un punct procentual peste nivelul din decembrie 2017, de 3,3%. Asta inseamna ca si cei care au obtinut cresteri salariale de 2 - 3% dupa "revolutia fiscala" adoptata de guvernanti pierd bani din cauza scumpirilor.

Cel mai mult au crescut preturile la marfurile nealimentare, cu 6,23%, in timp ce alimentele s-au scumpit cu 3,8% de la un an la altul. In acelasi timp, pretul serviciilor a crescut cu doar 0,9% fata de luna ianuarie 2017.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a revizuit in crestere la 3,5% prognoza de inflatie pentru finalul acestui an, insa pentru primul trimestru estimeaza ca indicatorul va depasi 5%.

“In doar 12 luni, PSD a dus rata inflatiei de la -0,5% la 4,3%. Va tot spun de jumatate de an ca poate ajunge la 6% in 2018. Din pacate se pare ca si eu am subestimat dezastrul in care ne-a aruncat PSD. In acest ritm, pana la sfarsitul anului, rata inflatiei ar putea ajunge la 10%. Doar in anii ‘90 am mai vazut astfel de inflatie galopanta”, scrie senatorul Florin Citu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, dobanzile sunt condamnate, de guvernarea PSD, sa creasca urgent!

Totodata, Flirn Citu atrage atentia ca toti indicatorii care prezinta o economie fragila, bolnava, s-au deteriorat.

“Inflatie, deficit comercial, deficit bugetar, datorie publica, procentul din venituri fiscale folosit pentru cheltuieli neproductive, procentul din PIB cheltuit pentru investitii (privat plus public). Toti acesti indiatori arata, dupa 12 luni, ca Romania este intr-o criza economica. Astazi, Romania alearga cu viteza din ce in ce mai mare catre etatism veritabil. Intoarcerea la o economie functionala de piata o sa dureze. Pierdem decenii de dezvoltare cu fiecare an in care PSD ramane la guvernare. In acest moment, probabilitatea este de aproape 100% ca si peste 10 ani Romania o sa fie cea mai saraca tara, cu cea mai proasta infrastructura (nu doar de transport rutier) din UE”, mai scrie senatorul citat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri