Vom putea achita taxele cu cardul: cine plateste comisionul bancar [VIDEO]

Populatia va avea posibilitatea sa plateasca cu cardul, prin Trezorerie, toate impozitele si taxele administrate de catre Fisc. Comisioanele tranzactiilor vor fi suportate de bugetul de stat, fara ca acestea sa depaseasca 0,3% din valoarea tranzactiei.

"Trezoreria Statului va fi autorizata ca acceptator de plata cu cardul bancar si va presta acest serviciu pentru toate institutiile publice, astfel incat toti contribuabilii persoane fizice care detin carduri apartinand unui sistem de plata ce va accepta autorizarea (Mastercard, VISA sau altele), sa-si poata achita printr-un punct unic toate impozitele si taxele administrate de catre ANAF, primarii si alte institutii", potrivit unei propuneri incluse intr-un proiect de ordonanta de urgenta al Ministerului Finantelor Publice (MFP).

Trezoreria va accepta conectarea la un sistem de plata numai in anumite conditii, printre care se stabileste limitarea comisionului perceput fiecarei tranzactii la 0,3% din valoarea acesteia, nefiind acceptate comisioane fixe sau alte costuri suplimentare pentru Trezorerie si institutii publice.

Acesta este unul dintre subiectele discutate in emisiunea WALL-STREET 360. Urmareste mai multe reactii in fragmentul VIDEO:

INVITATI: Dragos Chivu (stanga), CEO al Printec Group Romania + Andrei Stamatian (dreapta), prim-vicepresedinte CEC Bank, si


Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Din 2015, am putea plati taxele online sau prin card la Trezorerie