Cezar Scarlat (Abris Capital Partners): Antreprenorul este un erou modern. Este o persoana creativa si dezorganizata, asemenea unui artist

Cezar Scarlat, partener al fondului de private equity Abris Capital Partners, vorbeste in cadrul emisiunii WALL-STREET 360 despre profilul antreprenorului roman (vezi materialul VIDEO de mai sus). Seria de emisiuni dedicate antreprenoriatului este realizata in parteneriat cu casa de avocatura PeliFilip.

"Antreprenorul este un erou modern. Nu conteaza dificultatile prin care trece, antreprenorul se arunca cu capul inainte. In ciuda tuturor oprelistilor, taxe mari si un mediu care nu este creat de asa natura sa ajute mediul de business, antreprenorul reuseste sa castige", afirma Cezar Scarlat.

Un antreprenor nu are, de obicei, ordine financiara si operationala in firma proprie, asa cum aceste concepte sunt intelese de catre un manager corporatist. Antreprenorul este, in esenta, o persoana creativa si dezorganizata, asemenea unui artist. El are 3-4 firme, isi muta cash-ul dintr-o firma in alta, foloseste masinile unei firme pentru operatiunile altei companii si tot asa. Cred ca in asta consta esenta si frumusetea antreprenoriatului. Intreprinzatorul reuseste sa creeze fara multe resurse initiale o companie mare. Insa, dupa aceea, compania trebuie profesionalizata. Aici intervine rolul unui fond de private equity.

Inainte de a se alatura echipei Abris, Cezar Scarlat a facut parte din echipa dedicata regiunii Europei Centrale si de Est si responsabil pentru Romania la Bridgepoint Capital si Nomura Investment Bank, dupa obtinerea diplomei de MBA de la Wharton School. Anterior, Cezar a lucrat pentru Arthur Andersen in Romania si PricewaterhouseCoopers UK.

Setari Cookie-uri