Salariile de pe Wall Street

Salariile de pe Wall StreetNumai patru dintre cei mai bine platiti directori generali din ultimii zece ani conduc - sau au condus - companii financiare, doi dintre ei lucrand chiar pe Wall Street: fostul director general al Lehman Brothers Richard Fuld se afla pe locul 11, cu 457 milioane de dolari, iar fostul CEO al Citigroup Sandy Well este pe 19, cu 361 milioane de dolari.

Studiul nu include banii obtinuti din vanzarea actiunilor dupa exercitarea optiunilor de proprietate sau dupa expirarea restrictiilor de instrainare, potrivit Mediafax.

Continua sa navighezi pe acest slideshow pentru a vedea care sunt cei mai bine platiti directori de companii din Statele Unite.

Locul 5 - Richard Fairbank

Locul 5 - Richard FairbankPe locul al cincilea apare cel mai bine clasat CEO din industria financiara, Richard Fairbank, seful Capital One Financial Corp., cu 569 milioane de dolari.

Raportul releva totodata ca numai o parte dintre cei mai bine platiti directori de companii americane din ultimii zece ani au reusit sa realizeze castiguri mari pentru actionarii companiilor pe care le-au condus in aceasta perioada, noteaza WSJ.

Astfel, actionarii Oracle s-au bucurat de triplarea pretului actiunilor in ultimii zece ani, iar investitorii de la Apple beneficiaza de o crestere de 12 ori a valorii titlurilor.

Insa actionarii gigantului Dell au pierdut 66% din valoarea portofoliilor in aceeasi perioada, in timp ce directorul general al grupului, Michael Dell, care a lansat compania in anii '80 intr-un camin studentesc, a fost remunerat cu 454 milioane de dolari.

Locul 4 - Steve Jobs

Locul 4 - Steve JobsPozitia a patra este ocupata de un nume cu greutate, Steve Jobs, "creierul" Apple, care a primit 749 milioane de dolari in ultimii zece ani.

Locul 3 - Ray Irani

Locul 3 - Ray IraniLocul trei in top este ocupat de directorul general al Occidental Petroleum, Ray Irani, remunerat cu 857 milioane de dolari.

Locul 2 - Barry Diller

Locul 2 - Barry DillerOcupantul locului al doilea este seful IAC/InterActive si Expedia.com, Barry Diller, cu 1,14 miliarde de dolari.

IAC detine 35 de proprietati online, printre care motorul de cautare Ask.com, serviciul de matrimonial Match.com, siteul de divertisment CollegeHumor.com si dictionarul online Dictionary.com.

IAC dispunea anul trecut de fonduri lichide in valoare de 1,4 miliarde de dolari.



Locul 1 - Larry Ellison

Locul 1 - Larry EllisonLarry Ellison, fondatorul si directorul general executiv al grupului Oracle, este cel mai bine platit CEO al unei companii listate la New York din ultimii zece ani, perioada in care a incasat remuneratii totale de 1,84 miliarde de dolari, potrivit analizei Wall Street Journal.