Carl Icahn

Carl Icahn„In acest domeniu inveti pe cont propriu... daca vrei un prieten, cumpara-ti un caine”

Carl Ichan este un investitor de private equity, acesta obisnuind sa cumpere pachete importante de actiuni in cadrul unor companii subevaluate, incercand astfel sa isi mareasca valoarea detinerilor dobandind drepturi de vot. Printre detinerile sale s-au numarat, Time Warner, Yahoo sau Blockbuster Video, scrie Investopedia.

Ichan nu este adeptul sfaturilor primite de la prieteni atunci cand vine vorba de investitii, acesta bazandu-se doar pe instinct si propria cercetare.

Sursa imagine: solarnavigator.net

Warren Buffet

Warren Buffet“Este mult mai bine sa cumperi o companie minunata la un pret acceptabil, decat sa cumperi o companie acceptabila la un pret minunat”

Buffet este considerat ca fiind unul dintre cei mai buni investitori din istorie. Americanul subliniaza prin afirmatia de mai sus faptul ca, pentru un investitor, calitatea companiei conteaza cel mai mult.

Buffet considera ca daca respectiva companie este una de calitate, investitorii nu ar trebui sa ii poata cumpara actiunile la preturi de nimic.

Bill Gross

Bill Gross“Iti place o anumita actiune? Mizeaza aproximativ 10% din portofoliul tau pe ea. Fa acea idee sa conteze. Ideile bune de investitii nu ar trebui sa fie diversificate la infinit”

Gross este unul dintre cei doi directori de investitii ai PIMCO, unul dintre cele mai mari fonduri de investitii in obligatiuni din lume. Acesta considera ca diversificarea este o regula generala buna, insa, dusa la extrem, aceasta poate sa taie semnificativ din randamentele pe care investitorii ar putea sa le inregistreze atunci cand fac o tranzactie castigatoare.

Sursa imagine: thetradingreport.com

Carlos Slim

Carlos Slim„Sunt convins ca toata aceasta saracie din Mexic si America Latina, asa cum se intampla si in China, reprezinta o buna oportunitate de crestere. Este o buna ocazie pentru a investi”

Slim este unul dintre cei mai bogati oameni din lume, acesta controland sute de companii cu peste 250.000 de angajati. Carlos Slim considera ca un investitor bun nu priveste doar la prezent ci studiaza perspectivele unei companii sau ale economiei, luand decizii bazate in primul rand pe acestea.

Sursa imagine: achievement.org

Dennis Gartman

Dennis Gartman“Fii rabdator cu tranzactiile castigatoare; fii incredibil de nerabdator cu tranzactiile in pierdere. Tine minte ca este destul de posibil sa faci profituri importante din investitii daca ai dreptate in doar 30% din cazuri, atat timp cat pierderile sunt mici si profiturile mari” – Dennis Gartman, investitor, trader si expert financiar.

Sursa imagine:
benzinga.com