1 / 3

Locul 32: Londra West End, cea mai scumpa piata de birouri

Studiul Jones Lang LaSalle analizeaza 32 de piete de birouri din Europa, luand in calcul spatiile clasa A, din zonele centrale si tranzactiile cu suprafete de peste 500 mp.

Districtul West End din Londra si-a pastrat si in trimestrul al treilea statutul de cea mai scumpa piata de birouri din Europa, chiriile ramanand la acelasi nivel ca si in trimestrul predecent, dar reprezentand o scadere de 30,2% fata de aceeasi perioada din 2008. In aceasta zona, pentru un spatiu clasa A, o companie plateste o chirie de 883 euro/mp/an.

In topul celor mai mari chirii, London West End este urmata de Paris, unde un chirias plateste anual 700 euro/mp, la fel ca in trimestrul al doilea din 2009, dar cu 15,7% mai putin decat platea in perioada similara din 2008.

In London City, zona reprezentata de centru istoric al Londrei, chiriile sunt ceva mai mici, osciland in jurul nivelului de 530 euro/mp/an, nivel atins si in trimestrul al doilea al anului. Fata de trimestrul al treilea din 2008, chiriile din zona City a Londrei au scazut cu 25%.


Bucurestiul, in top 5 cele mai ieftine piete de birouri din EuropaArticole recomandate