Producatorul de anvelope Michelin vede o piata in crestere anul acesta, de la 3 milioane de unitati in 2010, sustinuta de obligativitatea pneurilor de iarna, segment ce ar putea sa urce cu cel putin 30% comparativ cu 2010.
Cea mai dinamica crestere in Romania o inregistreaza anvelopele premium, care in prezent detin 27% din piata, in ultimii cinci ani castigand din cota de piata a pneurilor ieftine. In Romania, anvelopele de buget reprezinta 61% din piata, iar segmentul mediu 12%.

“Romania este o piata emergenta unde marcile de anvelope premium se dezvolta mai mult in detrimentul celor de buget. Piata de anvelope premium a crescut de la 13% in 2005 la 27% in 2010”, a declarat pentru wall-street.ro Alina Ghica, marketing manager Michelin Romania, Serbia, Bulgaria si Croatia.

Previziunile pentru 2010-2015 in Europa sunt un avans de 30% al pietei de anvelope de vara WYZ mai mari de 18 inch. Cresterea in urmatorii patru ani va fi de 33% pentru 18 inch, 42% pentru 19 inch si 47% pentru 20 inch.

Cererea de anvelope WYZ (anvelopele de inalta performanta 18-22 toli) a crescut in Romania cu peste 200% intre 2005 si 2010.

In primele doua luni ale anului, piata de anvelope de vara a crescut cu 14% fata de ianuarie-februarie 2010.
Romania este o piata dinamica, care a crescut mai mult decat celelalte tari din regiune, Croatia, Bulgaria, Serbia, Macedonia, Muntenegru si Bosnia.

Michelin a lansat anvelopele high performance Pilot Super Sport pe piata romanneasca, al caror pret porneste de la 300 euro, gama avand in prezent 24 de dimensiuni, iar in a doua jumatate a anului circa 27 tipuri.

Michelin Pilot Super Sport poate echipa cele mai rapide masini de serie ca Porsche Carrera GT, Koenigsegg Agera, Ruf CTR CT3, masini de lux supersport de serie ca Porsche 997, Ferrari 458 Italia, Audi R8 MTM, masini supersport de serie ca BMW M3, Subaru WRX STi si Nissan GT-R Novidem.

In timpul testelor, anvelopele Michelin Pilot Super Sport au acoperit o distanta de 50,000 kilometri in conditii extreme, suportand o sarcina maxima egala cu dublul greutatii suportate de un vehicul.

In timpul probelor efectuate impreuna cu producatorii de masini, anvelopele Michelin Pilot Sport au fost testate 1.000 ore la o viteza de peste 300 km/ora. Testele au fost efectuate in Franta, Germania, Italia, Statele Unite ale Americii, Japonia si Thailanda.

Michelin comercializeaza in Romania marcile: Michelin (marca premium), Kleber & BF Goodrich (marci „good value for money”), Kormoran, Tigar (marci „budget”). Michelin Romania are o retea de distribuitori care depaseste 250 de puncte de vanzare, acoperind toata suprafata Romaniei.

Michelin si-a inceput activitatea in Romania in anul 2001, iar in prezent detine trei fabrici, RomSteel Cord (cord metalic), Silvania Zalau si Victoria Floresti, judetul Prahova.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri