Honda Trading Romania vrea vanzari de 650 de unitati anul viitor, mizand pe noua generatie a SUV-ului CR-V care ii va aduce 300 de unitati din livrarile totale.
„Anul acesta vom termina cu vanzari de 600 de unitati, reprezentand o cota de piata de 0,8%, iar anul viitor incercam sa vindem 650 de unitati, aproximativ 1% din piata. Segmentul compact este in scadere, cel al SUV-urilor este in crestere, in ultimii trei ani chiar s-a triplat. Europa Centrala si de Est este o piata buna pentru SUV-uri, poate datorita taxelor mici. In Europa de Vest, taxele mai mari fac ca acest segment sa fie mai mic. Cele mai mari segmente sunt C si D”, a declarat Alexandru Gusetoaie, directorul de vanzari al Honda Trading Romania, la evenimentul de lansare al noul SUV CR-V.

Saptamana viitoare ajunge in showroom-uri noul Honda CR-V. Masina incepe de la 24.800 euro cu TVA, pentru motorul pe benzina de 2 litri 155 CP cu tractiune fata.

Principalul concurent al noii Honda CR-V este VW Tiguan, iar cu echiparea Executive Honda tinteste clientii Mercedes-Benz GLK, BMW X3 si Audi Q5.

Cea de-a patra generatie Honda CR-V este disponibila atat in varianta cu cutie manuala, in 6 trepte, cat si in cea automata, in 5 trepte. Modelul vine cu doua motorizari: 2.0 i-VTEC 155 cp (disponibil cu tractiune 4x2 sau 4x4) si 2.2 i-DTEC 160 cp. Ambele motorizari reduc cu pana la 12% nivelul emisiilor de CO2, comparativ cu modelul actual si sunt echipate cu sistemele ECO Assist si ECON.

CR-V va avea lungimea redusa cu 5 mm si inaltimea cu 30 mm comparativ cu vechea generatie, fara a fi redus spatiul in interior.
Cu scaunele din spate rabatate, capacitatea portbagajului de CR-V a crescut la 1.648 de litri. Cu patru pasageri, modelul are o capacitate de incarcare de 589 litri.

CR-V vine cu sistemele Econ, Eco Assist, Idle Stop, VSA, TSA, Advanced Driver Assist System, Anti-lock brakes with Emergency Stop System, Collision Mitigation Braking System, Lane Keeping Assist System, Adaptive Cruise Control.

Comparativ cu modelul anterior, cea de-a patra generatie adopta o atitudine mai agresiva, cu o sculptura mai profunda a liniilor caroseriei si partea frontala mai indrazneata. Bara de protectie fata se incadreaza mai bine pentru imbunatatirea aerodinamicii.

Anul viitor, Honda va aduce in Romania si motorul de 1,6 litri diesel 120 CP, care va echipa modelele Civic si CR-V.

CR-V a fost lansat prima data in 1995, iar dupa doi ani a ajuns pe piata europeana. SUV-ul a intrat in productie in Europa din anul 2000, in prezent este fabricat in Swindon, Marea Britanie.

Modelul CR-V, vandut in 160 de tari, a acumulat vanzari de peste 5 milioane.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri