Fleet Management Services (FMS), furnizor de servicii de leasing operational si management de flote auto, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 4 milioane euro, in crestere cu 13% fata de 2012, pilonul principal de dezvoltare fiind reprezentat de sectorul de leasing operational care a crescut cu 22%.

Pe acest segment, s-a observat o tendinta de extindere a contractelor de la 36 spre 48 si chiar 57 luni, intervalul mediu crescand, in prezent, de la 41 la 44 luni.

La sfarsitul anului 2013 Fleet Management Services avea in administrare 2.688 de vehicule, reprezentand o cota de piata de 6%, dintre care 629 in leasing operational si 2.059 in sistem de management de flota.

In anul 2013 a crescut cererea pentru autoturisme echipate cu motoare pe benzina, datorita costului de achizitie mai scazut comparativ cu motorizarile diesel, fapt ce a determinat scaderea chiriilor lunare. Numarul masinilor livrate de Fleet Management Services in 2013 cu motoare pe benzina s-a apropiat de cel al masinilor echipate cu motoare diesel.

FMS se asteapta la o evolutie favorabila pe parcursul anului 2014. „Suntem optimisti in ceea ce priveste dezvoltarea companiei in anul ce tocmai a inceput si ne-am bugetat o crestere de cel putin 20%, bazandu-ne pe portofoliul de clienti actuali precum si pe semnalele pe care le avem de la potentialii clienti, referitoare la planurile lor pentru acest an”, a declarat Daniel Ivan, director executiv Fleet Management Services.

Fleet Management Services este prezent in Bucuresti, Cluj, Brasov, Timisoara si Iasi, precum si o retea de parteneri in fiecare judet, compusa din peste 500 de unitati service auto, 100 de vulcanizari, 50 de spalatorii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri