Francezii au incercat in mai multe feluri sa reduca poluarea in centrul Parisului, dar fara vreun efect, asa ca au decis sa inchida definitiv traficul rutier pe doua bulevarde mari si sa aduca in schimb tramvaie si autobuze electrice, precum si benzi de biciclete.

Rue du Rivoli, una dintre cele mai aglomerate strazi comerciale din Paris, va deveni pietonala si va fi reproiectata cu un traseu de 4 km pentru biciclete cu doua sensuri, intre Place de la Concorde si Place de la Bastille. De asemenea, tramvaie si autobuze electrice vor rula in ambele sensuri, scrie fortune.com.

Bulevardul Rue du Rivoli face legatura intre mai multe puncte de interes din Paris, precum Muzeul Luvru, Palais Royal si zona istorica Marais.

Si in Place du Carrousel, bulevardul care traverseaza piata publica din fata Muzeului Luvru, va fi interzis accesul masinilor.

Sapte intersectii importante vor fi reproiectate pentru pietoni. In cele din urma, o mare parte din strazile din centrul orasului vor fi inchise pentru majoritatea masinilor, considera Anne Hidalgo, primarul Parisului.

Sursa foto: Luciano Mortula / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri