Grupul italian Fiat a inregistrat un profit peste asteptari in primul trimestru, pe fondul cresterii vanzarilor, si a confirmat tinta de castig pentru acest an, in ciuda faptului ca estimeaza o cerere mai redusa de autoturisme, camioane si tractoare, determinand aprecierea actiunilor, scrie Reuters, citat de NewsIn.
"Portofoliul de activitati ne va permite sa atenuam impactul negativ asupra profiturilor. Prin urmare, confirmam obiectivele", a anuntat Fiat in cadrul unui comunicat emis joi. Aceste obiective includ cresterea profitului la 3,6 miliarde euro.

Desi directorul executiv al Fiat, care a prevazut o revenire a grupului in cativa ani, a spus ca ar putea majora tintele, unii analisti raman sceptici, sustinand ca, pe piata automobilelor, conditiile sunt destrul de dificile.

Parerea analistilor a fost confirmata de Fiat, care a anuntat intr-un comunicat ca vanzarile au scazut drastic pe pietele din Italia si Spania, pe fondul incetinirii cresterii economice. Declinul a fost insa compensat de cererea puternica de pe alte piete importante, precum Franta, Germania si mai ales Brazilia, tarain care Fiat este puternic implantat.

Fiat, care detine marci ca Fiat, Lancia si Alfa Romeo, a anuntat ca vanzarile trimestriale au crescut cu 8,4%, la 6,8 miliarde euro, depasind estimarile analistilor.

Profitul comercial, care reprezinta profitul operational ce include elementele exceptionale, a fost in primul trimestru de 193 milioane euro, de asemenea mai mare decat se estima.

Pentru intregul grup, ce include producatorul de camioane Iveco si cel de tractoare CHN, vanzarile au atins un record trimestrial de 15 miliarde euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri