Constructorul auto francez Renault va produce viitorul motor Diesel 1.6 dCi la uzina din Cleon (estul Frantei), incepand din 2011, dupa ce initial luase in calcul Romania si Spania pentru productia acestuia, scrie AFP.
In cadrul planului de sustinere a industriei auto, presedintele francez Nicolas Sarkozy a anuntat in februarie ca guvernul va acorda doua imprumuturi a cate 3 miliarde euro pentru grupurile PSA Peugeot Citroen si Renault, in schimbul promisiunii ca acestea isi vor mentine operatiunile din Franta, anunta NewsIn.

Renault a confirmat deja ca nu va inchide fabrici de asamblare din Franta, in urmatorii ani. Fabrica din Cleon va functiona intr-o prima etapa la capacitate maxima si va produce 200.000 de motoare pe an. Insa numarul motoarelor produse va depinde in special de conditiile din piata auto, a spus un purtator de cuvant.

"Grupul Renault confirma ca vrea sa pastreze productia industriala in Franta,” arata un comunicat. Fabrica are in total 4.386 de angajati.

Initial, grupul a vrut sa produca motorul la Pitesti sau la Valladolid (Spania), insa a ales fabrica de la Cleon pentru ca aceasta masura este mai rentabila, deoarece fabrica are deja echipamentele necesare.

Proiectul a primit subventii din partea autoritatilor locale si guvernului, a spus purtatorul de cuvant. Franta a fost acuzata ca a luat o serie de masuri protectioniste privind industria auto, insa comisarul european pentru competitie Neelie Kroes a spus in martie ca planul francez de sprijinire a industriei auto nu va rezulta in protectionism.

Renault SA, cu sediul social in Franta, detine pachetul majoritar de actiuni al S.C. Automobile Dacia S.A. (99,43%) si este detinatoarea a multiple filiale, impreuna formand un grup multinational (Renault, Dacia, Samsung). Dacia este a doua marca a Grupului Renault, iar Romania reprezinta a sasea piata a Grupului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri