Constructorul auto japonez Toyota a recunoscut ca inca produce autoturisme si utilitare cu potentiala problema la pedala de acceleratie, potrivit usatoday.com
“Inca fabricam aceste masini. La un moment dat, vom lua o decizie daca vom stopa productia”, a spus Brian Lyons, reprezentant Toyota.

Desi a organizat un recall pentru modificarea pedalelor de acceleratie, Toyota nu a modificat si linia de productie.

Decizia de a retrage anul acesta 2,3 milioane de masini in SUA si alte doua milioane de unitati in Europa a fost luata din cauza existentei riscului ca presurile auto din partea soferului sa se deplaseze si sa blocheze pedalele. In noiembrie 2009, au mai fost retrase in SUA circa 4,2 milioane de autoturisme Toyota si Lexus.

Toyota vinde in continuare masinile noi din showroom-uri spunand ca sunt lipsite de riscuri cand sunt noi.

Modelele incluse in recall sunt fabricate intre 2005 si 2010. Toyota sustine ca defectele apar doar cand autoturismele se invechesc.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri