Procesul de recrutare in sistemul bancar a devenit tot mai dificil pe masura ce situatia economica actuala a impus restructurarea costurilor, inclusiv a cheltuielilor cu personalul. Citibank isi stabileste obiectivele si prioritatile de HR in corelare cu cele stabilite pe partea de business, dar si cu opiniile angajatilor despre calitatea mediului organizational, sustine Carmen Maftei, directorul de resurse umane din cadrul sucursalei locale a Citi.
Echipa de resurse umane din cadrul sucursalei locale a Citi are ca scop realizarea unui parteneriat cu businessul, astfel incat angajatii sa beneficieze de suport pentru atingerea rezultatelor. "Obiectivele si prioritatile echipei HR sunt definite si in permanenta corelare, pe de o parte, cu cele de business si, pe de alta parte, cu opinia exprimata a angajatilor nostri despre calitatea mediului organizational si a managementului", spune Carmen Maftei (foto), directorul de resurse umane din cadrul Citibank Romania.

Citi si-a stabilit ca prioritati pe partea de resurse umare pregatirea profesionala a angajatilor, dezvoltarea accelerata a talentelor, implicarea angajatilor in crearea unui mediu de lucru motivant si asigurarea unui pachet de remuneratii si beneficii care sa permita bancii pastrarea avantajului competitiv pe piata locala.

"Meritocratia este una din principalele valori definitorii pentru strategia HR. Citi recunoaste si recompenseaza performanta, evaluand contributia angajatilor la obiectivele companiei printr-un sistem de management al performantei cu accent atat pe ce s-a obtinut cat si pe cum s-a obtinut", afirma Carmen Maftei.

Citi urmareste sa atraga in echipa sa atat angajati cu expertiza, cat si candidati fara experienta profesionala dar cu potential de dezvoltare. Banca are in prezent, pe plan local, 440 de angajati.

"Un element cheie al profilului pentru un candidat Citi este atitudinea: practica a demonstrat ca bagajul de cunostinte se poate acumula si dezvolta cu ajutorul unui portofoliu de training adaptat la nevoia de business, in timp ce atitudinea este cea care face diferenta", explica directorul de resurse umane din cadrul Citi Romania.

In plus, Carmen Maftei mentioneaza ca Citi nu se limiteaza doar la cauta si aduce in banca persoane care sa corespunda cerintelor bancii, ci investeste si in pregatirea ulterioara a acestora. "Am pus intotdeauna accent pe dezvoltarea profesionala si personala a angajatilor fiind recunoscuti ca o scoala a bancherilor in Romania. Dezvoltam in permanenta un portofoliu de training adaptat la nevoia de business si nevoia de dezvoltare individuala, oferind angajatilor nostri programe de instruire atat pentru dezvoltarea abilitatilor personale cat si de acumulare a cunostintelor de specialitate. Am ales programe de pregatire sustinute atat de catre profesori Citi locali si regionali, cat si de catre companii de training externe", a adaugat ea.

Carmen Maftei, 31 de ani, s-a angajat in Citi in iulie 2005 ca si HR Operations Specialist, in iulie 2006 a devenit Compensation & Benefits Ananlyst, a fost promovata in august 2007 la pozitia de Compensation & Benefits Manager, iar in august 2009 a fost numita Director Resurse Umane Citibank Europe pls, Dublin, Sucursala Romania. Ea a absolvit Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor din cadrul universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi si, ulterior, a parcurs un program de master in Managementul Resurselor Umane in cadrul acestei facultati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri