Holcim Romania, subsidiara locala a grupului elvetian Holcim, va investi peste 28 milioane euro in fabrica de ciment din Alesd in urmatorii doi ani.
Cea mai mare parte a sumei va fi alocata in 2011 pentru continuarea procesului de modernizare a fabricii si pentru dotarea unitatii cu tehnologii.

“Grupul Holcim a ales fabrica de ciment din Alesd pentru implementarea unui proiect in premiera in Europa de Est in ceea ce priveste tehnologia de recuperare a energiei termice reziduale, o investitie similara fiind demarata si in Elvetia. Aceasta investitie va avea un impact ridicat asupra comunitatii locale, deoarece o parte importanta a proiectului va fi realizata prin colaborarea cu furnizori locali”, spune Roman Menz, directorul fabricii din Alesd.

Compania va aloca 14 milioane de euro in recuperarea energiei termice reziduale, finalizarea investiei fiind estimata in al doilea semestru din 2012.

Totodata, Holcim Romania va investi sase milioane de euro in instalarea de echipamente noi care imbunateasca fabricarea de produse cu amprenta redusa de carbon.

Celelalte investitii, care vor fi finalizate pana la sfarsitul anului, vizeaza cresterea capacitatii de macinare – 3,3 milioane de euro si executarea de lucrari de mententa si modernizare – 4,8 milioane de euro.

In cei 14 ani de prezenta romaneasca, elvetienii au investit peste 700 de milioane de euro pe piata locala, suma care include si achizitiile realizate in vederea extinderea activitatii.

Compania a inregistrat o cifra de afaceri de afaceri de 200 de milioane de euro anul trecut, in scadere cu 20% fata de 2009.

Holcim Romania detine in prezent doua fabrici de ciment in Campulung si Alesd, o statie de macinare la Turda, 20 statii ecologice de betoane, cinci statii de agregate si un terminal de ciment in Bucuresti.

Piata locala a cimentului este controlata de subsidiarele locale ale Holcim (Elvetia), Lafarge (Franta) si HeidelbergCement (Germania).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri