Grupul elvetian Holcim va majora investitiile in Romania cu 52% fata de proiectul initial, de la 105 milioane euro la 160 milioane euro, in perioada 2006-2008, informeaza agentia EFE, citata de Rompres. Investitiile se vor indrepta nu numai spre productie, ci si spre alte sectoare, precum modernizarea tehnologica, cresterea capacitatilor de productie si protectia mediului. Consumul de ciment in Romania, desi sub nivelul european, are o tendinta ascendenta, dovada ca economia tarii este in continua crestere, a afirmat Markus Wirth, director general Holcim Romania.

Holcim Romania estimeaza pentru 2005 o crestere cu 12% a cifrei de afaceri, comparativ cu anul precedent, iar pentru 2006 preconizeaza o cifra de afaceri de 165 milioane euro. Investitiile realizate pana in prezent in Romania de producatorul de materiale de constructii depasesc 300 milioane euro. Cele mai importante proiecte ale sale sunt reconstructia si dezvoltarea fabricii de la Alesd, cumparata in anul 2000 de la grupul francez Lafarge, precum si cea mai mare instalatie de uscare a cimentului din Romania, de la Campulung Muscel. Holcim are in Romania trei fabrici, la Campulung Muscel, Turda si Alesd si produce, in special, pentru piata locala.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri