Grupul francez Veolia, operatorul distributiei de apa si sistemului de canalizare din Bucuresti si Ploiesti, intentioneaza sa isi extinda activitatea in acest domeniu in alte orase, fiind interesat si de preluarea distributiei de energie termica Radet si de proiecte de salubritate. Veolia Water, divizie a grupului francez, este principalul actionar al Apa Nova, care detine, din anul 2000, concesiunea asupra sistemului de distributie a apei si asupra celui de canalizare din Capitala si din Ploiesti.
Directorul Veolia Water pentru Europa de Sud-Est si Asia Centrala, Jean Patrice Poirier, a declarat vineri ca firma esteinteresata si declientii industriali din Romania, darvizeazain acelasi timpcontracte de concesiune cu alte municipalitati.

Poirier a precizat ca grupul a discutat deja cu autoritatile din Constanta, Iasi, Arad si Craiova,si este pregatit sa participe daca vor fi organizate licitatii.

Mai mult, directorul executiv pentru Europa al grupului Veolia Environnement, din care face parte divizia Veolia Water, Cyril Roger-Lacan, a declarat ca societatea este interesata si de concesiunea serviciilor oferite de Radet.

"Stim sa facem acest lucru, iar daca autoritatile hotarasc concesionarea acestor utilitati si conditiile sunt avantajoase atunci vom participa la licitatie", a spus Lacan.

In ceea ce priveste contractul de concesiune a retelei de distributie a apei si a canalizarii din Bucuresti, Lacan a explicat ca acesta a inceput "pe fondul unui climat de neincredere din partea consumatorilor".
"Acesta a fost rezultatul unei relatii netransparente a fostei regii cu clientii si a problemelor de facturare. in plus, proiectele de investitii pentru modernizarea retelei au fost amanate timp de 20-30 de ani, iar noua ni se cere sa imbunatatim reteaua de pe o zi pe alta", a adaugat Lacan.

Veolia Environnement mai cuprinde, pe langa divizia Water, Veolia Energie, Veolia Transport si Veolia Salubritate.

"Divizia de salubritate are in vedere anumite proiecte pentru Romania, si-a deschis deja un birou in Bucuresti, iar in 2006 probabil va face si primele investitii pe piata romaneasca", a mai spus Poirier, fara sa oferealte informatii.

Veolia Water a programat in acest an investitii de 36 milioane de euro pentru lucrarile de finalizare a statiei de la Crivina si dezvoltarea retelei de distributie a apei din Bucuresti si Ploiesti, concesionate de Apa Nova din anul 2000.

"Vom investi 16 milioane de euro pentru a finaliza constructia statiei de la Crivina, iar restul vor fi alocati pentru extinderea si dezvoltarea retelei de distributie a apei din Bucuresti si Ploiesti", aexplicatPoirier.
El a precizat ca investitiile realizate de companiepana acum in Romania au avut o medie de 20 milioane de euro pe an pentru reteaua din Bucuresti si 2-3 milioane de euro pentru Ploiesti.

Potrivit lui Poirier, compania a obtinut in anul 2005 o cifra de afaceri de 78 milioane de euro, mai mult cu 16% fata de nivelul din anul 2004, de 67 milioane de euro.

"Pentru anul 2006 estimam o cifra de afaceri de asemenea in crestere fata de anul trecut, de pana la 85 milioane de euro", a mai spus oficialul Veolia.

Veolia Water este principalul furnizor de servicii in domeniul apei si gestioneaza acest domeniu atat pentru autoritatile publice, cat si pentru firme si a avut in 2004 vanzari de 9,8 miliarde de euro.

Franta a concentrat 52% din cifra de afaceri realizata in 2004 de companie. Cu aproape 700.000 de angajati, Veolia are activitati in 60 de state.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri